Citroën Saxo: afslaan direct na starten

Bouwjaar: 1997

Hallo allemaal!
Mijn Saxo start goed (hij slaat meteen aan), maar slaat ook direct na het starten weer af als ik niet oppas! (Meteen na het starten en aanslaan slaat het toerental ver terug onder de 500 toeren en slaat de motor af.) Als het me lukt dit onmiddelijke afslaan te ondervangen door al tijdens het starten gas te geven en het toerental daarna gedurende ongeveer 20 seconde boven de 1000 toeren te houden dan is het probleem daarna weg. Laat ik het gas nu los dan slaat de auto niet meer af en ook tijdens het rijden of stationair draaien doen zich verder geen problemen meer voor. Wie -o- wie heeft er een goede tip voor mij!?

Sandra10778

Geplaatst door Sandra10778 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan5047 (0) PRO, 18 jaar geleden

vermoedelijk temp sensor defect
gr jan

Sandra10778 (0), 18 jaar geleden

Hallo Jan,

Deze heb ik juist kort geleden door een nieuwe sensor vervangen.
Eerder ging mijn auto n.l. op willekeurige momenten ineens met een hoog toerental staan draaien, of gas bleef hangen tijdens het rijden. Ook wilde hij niet meer starten bij warme motor; temp. sensor was stuk en auto kreeg dan een te rijk mengsel als deze geen signaal doorgaf omdat de computer dan dacht dat de motor koud was... Eerder is de auto al naar de garage geweest voor dit hoge toeren probleem; toen is er gekeken of er wel vonk was, gas klep is schoongemaakt en stappenmotor is vervangen. Later bleek de temp. sensor dus het probleem. Sinds die vervangen is heb ik geen last meer van hoge toeren draaien en start de auto ook goed, maar slaat ie dus meteen na het aanslaan weer af...(dit gebeurt alleen bij koude start). Nog andere sugesties?? gr San.

Sandra10778 (0), 18 jaar geleden

p.s. Saxo uit laten lezen is tot nu toe ook geen succes; garage krijgt het niet voor elkaar om verbinding met het systeem te krijgen.....

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Andere garage zoeken (lees: ander uitleesapparaat gebruiken).
Of kabelboom repareren, vooral gedeelte tussen motorelektronica en diagnosestekker.
Kunnen andere systemen zoals Abs of Airbag wel uitgelezen worden?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.