Citroën Saxo: lambdawaarde veel te hoog

Bouwjaar: 2005

bij de keuring is gebleken dat mijn lambdawaarde 1.4 a 1.7 bedraagt. nochtans rijdt de auto prima en is de co uitstoot ok
het betreft een 1.6 16v van bj 2000.
als ik hem kocht zat er wel een open luchtfilter op. zou dit de oorzaak kunnen ziin of moet ik verder zoeken.

Givaro

Geplaatst door Givaro (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Als de lambdawaarde echt 1.4 tot 1.7 zou zijn dan staat de motor veel te arm en zou hij moeten stoten, inhouden, stotteren etc.
Lijkt erop dat er een lek in het uitlaatsysteem zit waardoor lucht (lees zuurstof) bij de uitlaatgassen komt. Dit geeft dan de hoge waarde op de 4-gas meter. Kontroleer eerst eens de uitlaat.

flow (0), 18 jaar geleden

klopt heb ik ook gehad met mijn mercedes, van alles aangedaan lucht massameter,alle sensoren,bougies,kabels voor hondere euro's aan verspijkerd en nog niet goed lopen,terwijl alleen maar de uitlaat spruitstuk pakking kapot was van enkele euro's,je kunt het ruiken als je er boven hangt.Bij mij gaf die ook aan dat de lambda waarde te arm was.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.