Citroën Citroen C5 break hdi: hoog brandstofverbruik/metingen door C5 rijders

Bouwjaar: 2003

LS
Mijn C5 break 2.0 hdi 110pk 5-bak verbruikt ongeveer 15a20% meer brandstof als opgegeven volgens carbase- en citroen gegevens en RDW brandstofverbruiksboekje.Al het onderhoud oa nieuw luchtfilter,geen slepende remmen etc.update software is uitgevoerd.Zie ook mijn opmerking van 15 12 2004

VERZOEK aan andere C5 break rijders het verbruik kenbaar te maken met CRUISE CONTROL AAN! en van display af te lezen bij:
80 km/u op vlakke weg en geen wind
100km/u ,,
120 km/u ,,
Dank voor de te nemen moeite

fleur

Geplaatst door fleur (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

gek op citroentjes (0), 19 jaar geleden

De verbruikscijfers die de fabriek opgeeft, zijn gemeten onder ideale rijomstandigheden, dus zonder koude start, met warme motor en bij constante rijsnelheden.
Dit stuk je heb ik voor u opgezocht.

Hou altijd rekening dat u te maken hebt met andere luchtvochtigheid,eventueel een airco die aan staat ( 10% meer verbruik )wisselende omstandigheden op de snelweg,bandenslijtage,type asvalt,buiten temperatuur,verkeerslichten in stad,optreken afremmen toerental van de motor,hoeveel meer gewicht neemt u mee,hoeveel brandstof neemt u mee( in testsituatie wil niet zeggen dat de tank vol zat) ect.etc.
Dus u ziet wel duizend en één redenen dat dit verschil kan optreden.
De garage heeft volledig gelijk dat dit meerverbruik normaal is en dat daar alleen eventueel door ander rijgedrag is er(anticiperen,op andere weggebruikers en ver vooruit kijken etc. ) nog wat uit te halen is, wanneer u dat al doet zult u met dit meer verbruik moeten leven, elke auto heeft hiermee te maken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.