Citroën Zx: houd in tussen de 40 en 50 km/u

Bouwjaar: 2004

ik heb een probleem met mijn citroen zx 1.4I bj94. deze houd in tussen de 40 en 50 km/u. wat kan dit zijn. ik heb het geprobeerd met injectie reiniger maar dit helpt wel maar voor korte duur. ik heb nu gehoort dat het probleem misschien zit in de gas potentie meter. maar waar kan ik die vinden? en of is er misschien iets anders wat dit probleem kan veroorzaken.

ik hoor het graag van jullie wat de oorzaak kan zijn.

met vriendelijke groet henk

henk4370

Geplaatst door henk4370 , lid sinds 18 jaar geleden

1 Reactie

ZX1.4i, 18 jaar geleden

Raar dat het probleem met injectie reiniger voor korte duur weg is. Als je gas geeft terwijl je stilstaat, is er een punt waarop de motor begint te haperen? Zo ja dan is het inderdaad de gasklep.pot.meter, deze zit rechts op het monopointhuis onder de benzine slangen. Om deze eraf te halen moet je het hele monopoint huis eraf halen, maar veel kun je er niet aan doen, hooguit schoonmaken. Maar als er slijtage sporen opzitten kun je er verder weinig aan doen, dat onderdeel is niet los te koop. Alleen kompleet met het gasklephuis. Op de sloop kun je bij Peugeot 306 of de AX met 1.4i motor kijken, maar dan moet de auto wel een lage kilometerstand hebben ander heb je kans dat dit onderdeel in de betreffende auto ook al is versleten.

De gasklep.pot.meter is een zwart plaatje welke met 4 torx bouten vastzit, markeer de randen van het plaatje op het metaal zodat je het plaatje in exact dezelfde stand kan terug zetten.

Mocht je een nieuwe gasklep willen kopen, bij Carfix in Amsterdam ben ik de goedkoopste prijs tegengekomen, ¤ 209 incl btw.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën ZX of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.