Citroën C4 Coupe: inhouden c4

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: RFK

We hebben hier een C4, VTS van 2004, met een RFK motor, die t/m rond 2200 toeren geweldig inhoudt, kort gezegd niet vooruit te branden is, om er daarna als een speer van tussenuit te gaan, geen defect codes, en gebeurd in iedere versnelling, daarnaast is sinds het euvel ook het verbruik behoorlijk gestegen. Daar er hier in Nieuw Zeeland maar 5 van deze auto's zijn verkocht, heeft ook citroen NZ geen antwoord, weet iemand van jullie van dit probleem af?

Geplaatst door

mecano ltd (0)
badge

al 16 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Begin eens bij het begin.
Live data uitlezen (dealer appartuur en/of OBD2 generic) en diverse parameters controleren zoals water temp. en lambda signalen.
Meet eens de uitlaatgassen met een 4-gas tester. Is het lambda-getal 1.00 of wijkt het af?

oldford 0
badge

15 jaar

Allereerst bedankt voor de snelle reactie, alle waarden op de 4- gas tester zijn 100%, ook de lambda signalen zijn goed, lambda getal is precies 1.00, we hebben de nieuwste citroen software op laptop, maar het probleem is dat er geen foutcode wordt aangegeven, ook gebeurd het soms dat er de eerste 2 tot 3 seconden 1 cilinder niet meedoet, maar zoals ik al schreef, hij gaat na rond 2500 toeren als een speer.

mecano ltd 0
badge

15 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C4 of stel zelf een nieuwe vraag.