Citroën Jumper: jumper rookt van onder de kap tijdens starten

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5

Vandaag bij een klant een klus afgewerkt en wou naar huis vertrekken met mijn Jumper. Tijdens het starten kwam er ineens veel rook vanonder de motorkap. het viel mij wel op dat de startmotor niet meer zo vlot rondging tijdens deze start. Motor sloeg wel normaal aan. Door de rookontwikelling wel direct de motor uitgezet.
voordien geen problemen gemerkt. Mijn eerste verdachte was de accu. Beide polen zitten goed vast en alles ziet er daar netjes uit. Is nog een oude accu met schroefdoppen erop, accuwater zat er niet veel meer in...
Wagen is altijd op tijd bij de dealer op onderhoud geweest. Zou deze accu de mogelijke oorzaak kunnen zijn?
Maar aangezien de startmotor niet meer zo vlot rondging verdenk ik nu ook één of andere lager/poulie die vastloopt in de distributie of van de v-snaar...
Wat denken jullie experten ervan?

gilbert3744

Geplaatst door gilbert3744 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Jumper? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jethro (0), 14 jaar geleden

Kijk de draadboom maar eens na,vooral van de accu naar de startmotor.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

[quote=jethro]Kijk de draadboom maar eens na,vooral van de accu naar de startmotor.[/quote]
Die kabel zal wel goed warm zijn geworden of gesmolten,vandaar de rook waarschijnlijk..dit kan komen door een te hoge overgangsweerstand / slecht contact / startmotor zelf..

Gr Stefan

gilbert3744 (0), 14 jaar geleden

Ik heb het vandaag nog eens kunnen bekijken, er is een poulie ( aangedreven door de V-snaar ) die vast zit. Snaar liep eroverheen waardoor de rookontwikkeling te verklaren is... Kan zo snel niet zeggen welke poulie het juist is, auto moet toch zo snel getakeld worden aangezien hij bij de kant op de oprit staat...
Ik laat het resultaat nog wel weten en bedankt voor het meedenken!!

jethro (0), 14 jaar geleden

Ja dat wil wel roken, had ooit ongeveer het zelfde maar dan met een Jaguar xj/s.
Reed in Duitsland en bij 160 km/h rook ik een brandlucht,oei das schrikken ff nagedacht toen de airco uitgezet en je raad het al....................brandlucht was weg.
De airco pomp zat vast.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Jumper of stel zelf een nieuwe vraag.