Citroën Xsara: kmteller xsara 2000 geeft verkeerd aan

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

de kmteller van mijn xsara is enkele malen doorgeslagen naar de andere kant,een foutje van citroen bij het maken van de auto.Het probleem ontstaat,als de akku losgekoppeld wordt en weer aangesloten. de kmteller krijgt dan een boost en slaat door. Echter geeft hij nu 20km te weinig aan. De oplossing van de dealer is een nieuwe van €400 aanschaffen! Geen optie,ik sta open voor suggesties,want elk keer 20km erbij tellen is ook vervelend.

leon10

Geplaatst door leon10 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Lijkt me heel simpel,terug naar de dealer gaan en hun om een oplossing vragen,als ik het goed begrijp ligt de fout bij citroen en niet bij jou..

Als zij het kapot maken,moeten ze ook voor een oplossing zorgen.

Gr Stefan

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

erm stefan, hier kun je als dealer zijnde niks aan doen , dit is nogal een gekend probleem, weiniog aan te doen behalve een andere teller (is een constructie of of iets dergelijks geweest )

leon10 (0), 14 jaar geleden

ok,bedankt voor de reakties,alleen weinig hoopgevend,dus weinig constructief,helaas. een nieuwe teller is € 400 en een sloop is nog niet te vinden.Dus heb ik het scherm van de teller afgehaald,zodat ik bij de naald kon.Vervolgens onder het rijden de naald verwijderd,en op een 80km weg achter een rij anderen,de naald op 80 km gezet. Sindsdien loopt de teller weer als normaal. De moed dus niet zo gauw opgeven,is mijn conclusie.groet Leon

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.