Citroën Xsara: lek aan kleppendeksel

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

over 2 jaar een xsara gekocht. Binnen het jaar terug naar garage voor lek aan kleppendeksel. Onder garantie zou de bovenste pakking vervangen zijn. Nu meld mijn eigen garage dat het lek niet hersteld was. Wel een klein lekje weinig olieverlies. Wat zijn de gevolgen en hoe is dit op te lossen ?

xsaraatje

Geplaatst door xsaraatje (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

als de pakking verlede maal vervangen is dan zal nu gekeken moeten worden of het echt zo is en of het klepdeksel niet iets krom is.
ik zou als er niks tezien is toch de pakking vervangen.

groetjes jan.

Ronald_1960 (0), 15 jaar geleden

gewoon zelf even kapj eraf halen e afdichtingsrubber weggooien / goed schoonmaken en niew afdichtings rubber plaatsen en zorgen dat dat vervrij gebeurd anders pers je de rubber afdichting er tussenuit als je het deksel aandraiid dat hoeft ook niet heel hard vastgedraaid te worden er zitten alleen zoveel boutjes in omdat het een groot opppervalk is wat gelijkmatig aangedrukt moet worden.
Simpel karweitje kan iedereen maar niet te vast draaien

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.