Citroën C3: Koelvloeistof niveau indicatie

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: KFV, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 54

Ik heb even de volgende vraag betreffende de Citroen C3 uit 2006.

Als het koelvloeistof pijl iets zakt dan geeft de auto een stop waarschuwing aan, dit is nu in een jaar tijd twee keer voor gekomen.
Op het moment dat we koelvloeistof weer iets bijvullen (gaat om een heel klein beetje) is het probleem opgelost.

De auto is bij onze garage getest op lekkage zo ook koppakking test etc., maar er is verder geen lekkage te vinden, dus waarschijnlijk normaal verbruik waar mee te leven is.


Maar wat ik eigenlijk wil vragen , er zit op het koelvloeistof vaatje geen sensor die het niveau meet , dus is gelijk mijn vraag hoe weet de computer nu dat het niveau te laag is, ook de garage kon hier geen antwoord op geven......

In afwachting van jullie reactie...

Remi.laguna

Geplaatst door Remi.laguna (105) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4040 (300) PRO, 8 jaar geleden

Volgens het schema zit er wel "ergens" een "engine coolant low warning lamp switch"....maar kan uit het schema niet opmaken waar die zit.
Waarschijnlijk ergens op de motor...

Remi.laguna (105), 8 jaar geleden

Bedankt voor de reactie,... als er inderdaad een "engine coolant low warning lamp switch" op de motor zit is me nog steeds niet duidelijk hoe deze het koelvloeistof niveau meet.

phil4226 (0), 8 jaar geleden

Misschien een luchtbel ter hoogte van de sensor. Proberen te ontluchten.

Remi.laguna (105), 8 jaar geleden

Ben even in de facturen gedoken en zag dat er in november 2014 een nieuwe thermostaat is ingekomen en de eerste keer dat dit probleem zich voordeed in maart 2015, dus luchtbel verhaal zou een optie kunnen zijn.

Opvallend detail is dat het in maart 2015 buiten vroor , daarna geen last meer tot aan dus januari 2016 met weer temperaturen onder 0 , zodra die weer boven o stijgt is ook het probleem weg, valt ons nu op..


Als het probleem zich voordoet en je zet het contact uit dan draait de koelvin nog even een tijdje na, dat lijkt me ook niet te kloppen, op een stukje van 8 a 9 km met een temperatuur onder 0 , maar is volgens onze garage normaal...

Remi.laguna (105), 8 jaar geleden

Opgelost

Onderste temperatuursonde er zitten er 2 in 1 voor de meter en 1 voor het lampje.

Hans4040 (300) PRO, 8 jaar geleden

Mooi zo....bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.