Citroën Jumpy 2019: Koppeling slipt na chiptuning

Bouwjaar: 2019, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000

Ik heb mijn citroen Jumpy (2.0 blue hdi 120pk) laten chippen met 35.000KM nu een paar maanden laten merk ik dat mijn koppeling begint te slippen, dit terwijl er nog geen 40.000KM op de teller staat.

Uiteraard weet ik dat er risicos zitten aan chippen, maar wie ik ook spreek, niemand gelooft dat dit door het chippen komt. De koppeling zou dit aan moeten kunnen hoor ik overal. Ik heb het bij drie tuning bedrijven, en twee garages nagevraagd.

Het is ook een breed platform wat door veel merken wordt verkocht dus je zou zeggen dat problemen hoermee bekend zouden zijn.

Nu moet ik hem dus laten vervangen, het is niet anders.

Maar bestaat er een zwaardere drukgroep voor dit type motor/koppeling? Dit om het zekere voor het onzekere te nemen. Of is er een speciaal type/merk koppeling wat is aan te raden?

Galo

Geplaatst door Galo (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Jumpy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

harry4203 (425) PRO, 1 jaar geleden

Koppelingen zijn helaas altijd al een zwak punt geweest bij de 2.0 diesel. de drukgroep is te slap. geen idee of er sterkere zijn voor deze auto,miss een contact opnemen met valeo ofzo.
(tuning eraf en garantieaanvraag doen bij de dealer😉)

    Koppeling is een slijtage onderdeel, na 3 jaar (40.000km) zit hier echt geen garantie meer op.. - Arnhemmer (0), 1 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Jumpy of stel zelf een nieuwe vraag.