Citroën Xsara Picasso: kraken en knarsen tijdens een linker of rechter bocht

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Het probleem dat ik heb is als volgt :
Als ik smorgens de auto uit de garage pak en recht achteruit rij is niets aan de hand maar zodra ik een bocht naar links of naar rechts moet maken tijdens het weg rijden dan begint hij voren te kraken of te knarsen , tijdens het rechtvooruit rijden op de weg hoor je niets maar zodra je links of rechts af moet slaat dan hoor je weer een knarsend en tikkend geluid links of rechts voren onder de autol, soms hoor je ook als je optrekt een harde tik dit doet hij niet altijd ze hebben in de garage alllerhande bouten van de ophanging vervangen en ook aangedraaid maar het geluid is er nog steeds je wordt er een beetje moedeloos van wat kan dit zijn.

groetjes L.Simons

medionstick

Geplaatst door medionstick (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

andreas08 (0) PRO, 15 jaar geleden

het kraken heeft te maken met de aandrijving meestal is een aandrijfas de boosdoener
de harde tik bij picasso is meestal de middelste motorsteun waar de bout van losloopt

moderator (0) PRO, 15 jaar geleden

Bedankt voor je reactie :
Waar vindt ik deze midellste motorsteun om hem aan te draaien? tevens wou ik er erbij zeggen dat ze in de gagrage waar ik hem gekocht heb er al twee keer naar gezocht hebben, en het kraken bij een linker of rechterbocht geven zij aan dat als je een te scherpe bocht maakt dat er te veel spanning op de kruiskoppeling van de aandrijfaskomt te staan en dat veroorzaakt dat krakend en tikkend geluid ze hebben het zelf dus ook gehoord tijdens het rijden kon geen kwaad volgens hun
wat ik wel gezien heb is dat ze voren de achterste rechter silentbloc hebben gesmeerd met een of ander vet kan dit onderdeel ook het knarsen veroorzaken.
Groetjes L Simons en alvast bedankt.


Reactie verplaatst door Moderator

andreas08 (0) PRO, 15 jaar geleden

bij de rechter aandrijfas kijk tevens even of de beide moeren 11 mm tussenlager van de aandrijfas vast zitten
soms komt het voor dat het tussenlager defect raakt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.