Citroën Berlingo: Ledje "oliedruk" brandt niet

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9D

Buurman heeft pas een Berlingo gekocht. Tijdens het rijden horen we een piep-signaal. Soms 1 soms 3x. Van wat ik van Citroën ken is dit het signaal van oliedruk waarbij ook tesamen het "oliedruklampje" moet gaan flikkeren, maar dat doet die dus niet. Nu zag ik dat bij aanzetten contact het lampje gewoon niet brandt! Display uitgebouwd maar aan het Ledje is niks te zien. Toen gaan meten aan de oliedruksensor, meten we geen spanning op de stekker. Volgens mij meten we dus geen spanning op de stekker omdat het ledje misschien stuk is en dus het elektrisch circuit onderbroken is. Nu was de vraag, valt dit te meten of het "oliedrukledje" kapot zou zijn of niet?
Groeten

opelfreak8283

Geplaatst door opelfreak8283 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hellbat (0) PRO, 18 jaar geleden

je kunt geen spanning meten op de oliedruksensor, omdat deze enkel massa schakelt. Je moet dus 1 kant van de multimeter aan plus houden, en dan meten of de sensor massa doorgeeft.

Indien dit zo is de bedrading GOED nalopen.

Ledjes zelf gaan ZELDEN kapot.

Groeten Marcel

opelfreak8283 (0), 18 jaar geleden

Hebben niet op de sensor gemeten, maar op de stekker die op de sensor zit. Hier moet toch normaal wel een spanning op te meten zijn, niet?

monteynejeroen (0), 18 jaar geleden

op de stekker moet spanning te meten zijn als de stekker van de sensor is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.