Citroën C3: Lekkend onderdeel

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine

Hallo,

Ik heb een Citroen C3, en ik ben helaas een leek in autotechniek. Het viel mij vandaag op dat van onder de motorkap vandaag een "slurpend" geluid kwam. Nadat ik de motorkap open had gemaakt, kwam ik erachter dat een bepaald dopje lucht leek aan te zuigen. Het dopje bleek nogal verroest te zijn en sluit inderdaad niet meer goed af. Nadat ik het dopje eraf had gehaald, kwamen er ook enkele druppels olie uit.

Een afbeelding is hier te zien, met een rode cirkel om het betreffende dopje:
https://postimg.org/image/i2vp1uw9d/

Kan iemand mij vertellen waar dit onderdeel en dopje voor dient? Is dit met wat tape tijdelijk te repareren, of is het verstandig zsm naar de garage te gaan?

Met vriendelijke groeten
Ruben

Ruben123

Geplaatst door Ruben123 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Highway (120) PRO, 7 jaar geleden

Ik ken het wel en volgens mijn maken ze allemaal een raar geluid.Pin me er niet aan vast, maar het is in ieder geval voor het milieu en dacht om de katalysator sneller op te warmen.

harry4203 (430) PRO, 7 jaar geleden

helemaal correct.

andreas08 (0) PRO, 7 jaar geleden

het onderdeel is een luchtpomp deze luchtpomp blaast direct in het uitlaatspruitstuk om aan zijn milieueisen te kunnen voldoen zonder deze pomp of een defecte gaat het storingslampje branden vaak komen er scheuren in de leiding en moet deze vervangen worden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.