Citroën Xsara Picasso: licht gaat vanzelf aan, meestal tijdens knipperen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Tijdens het rijden gaat ineens het licht aan, als ik dan de besturing voor het licht/knipperlicht zachtjes aanraak gaat het licht weer uit. Het gebeurt ook vaak tijdens het knipperen, dan schakelt die zelf over op licht. Kent iemand dit probleem en hoe is het opgelost?

Dory1000

Geplaatst door Dory1000 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

danny1937 (0), 14 jaar geleden

is de auto voorzien van een lichtsensor??

gr danny

Dory1000 (0), 14 jaar geleden

Nee, niet dat ik weet, en we hebben de auto nieuw gekocht in 2003. Het probleem doet zich sinds ongeveer een maand voor, soms werkt alles normaal en soms dan zet ie continu het licht aan.

TiborKorzelius (0) PRO, 14 jaar geleden

Vermoedelijk is er een defect/sluiting in het schakelaarunit achter het stuur [COM2000].

Groet, Tibor

danny1937 (0), 14 jaar geleden

yup,,schakelaar vervangen

Dory1000 (0), 14 jaar geleden

Dank jullie allebei, ik lees echter op internet dat dan de hele com2000 vervangen moet worden. Lijkt me een erg duur grapje??? Zijn er eventueel nog oplossingen tips om dit te verhelpen zonder tussenkomst van een garage?

TiborKorzelius (0) PRO, 14 jaar geleden

Het onderdeel kost afhankelijk van de uitvoering en kost gemiddeld 200 euro. Het is het beste om de reparatie door de dealer te laten uitvoeren. Zij zijn bekend met de reparatie zoals het stroomloos maken van de wagen, de juiste manier de-en montage van het stuurwiel zonder de airbag aansluitingen te beschadigen en het eventueel resetten van de electrische installatie van de wagen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.