Citroën 0: lucht in kachel saxo achter dashboard???

Bouwjaar: 2007

Ik heb een probleem met me saxo. Hij heeft recent een grote beurt gehad en ik heb toen gemeld dat als je hem start een raar geluid hoort achter het dashboard. Het lijkt wel stromend water? Dit zouden ze wel meenemen in de beurt.
Nou meende de monteur dat het lucht in de kachel was omdat de wagen nergens lekt zo zeiden ze me, hij wordt niet echt te warm en de kachel doet het gewoon.
Na onluchten hoor ik het geluid nu nog steeds en vertrouw het niet. De ene keer hoor je het erg goed de andere keer iets minder.
Weet iemand de oplossing? Ik hou het de komende dagen in de gaten of hij nergens koelvloeistof lekt want dit geluid lijkt mij niet normaal.

BVD.

hanssen4094

Geplaatst door hanssen4094 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

abxsport (0), 17 jaar geleden

Misschien loopt de retourleiding van de brandstof langs het schutbord naar beneden, wil ook nog wel eens geluiden maken.

hanssen4094 (0), 17 jaar geleden

Dit lijkt me erg sterk aangezien het geluid nooit eerder is geweest. auto is al 5 jaar in mijn bezit.

abxsport (0), 17 jaar geleden

Door onderhoudswerkzaamheden is de leiding misschien een stukje verschoven of door trillingen, kan allemaal. Kijk eerst en oordeel daarna.

hanssen4094 (0), 17 jaar geleden

ok zal het bekijken bedankt voor de reactie maar er lijkt me wat anders aan de hand. Vanavond liep de temperatuur ook erg hoog op vond ikzelf. Hij stond net onder het streepje van de maximaal maar ik weet niet waar hij normaal staat na een eind rijden.

stefaan11093 (0) PRO, 17 jaar geleden

geachte , er zal toch nog steeds lucht op het koelcircuit zitten. goed laten ontluchten is de boodschap, ze zijn wel tamelijk lastig te ontluchten maar de aanhouder wint, heb er zelf als eens mee gevochten. groetjes

hanssen4094 (0), 17 jaar geleden

stefaan bedankt voor de reactie ik zal dat zeker doen maar vindt het wel raar dat de temperatuur erg veel schommeld tussen iets boven de middelste streep en bijna op de maximale temperatuur streep. Is het normaal dat de temperatuur zo hoog oploopt?

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Lekke koppakking ? Vermoed het wel..........

Gr.

hanssen4094 (0), 17 jaar geleden

dat zou mooi klote zijn. a.s. maandag gaat hij terug naar de garage om na te laten kijken betreft de koppakking.
bedankt voor de reacties ik hoop dat na maandag het probleem verholpen is.

hanssen4094 (0), 17 jaar geleden

De auto is gerepareerd. klepdekselpakking/ koppakking vervangen cilinderkop gevlakt en geperst, nieuwe kopboutenset, waterpomp vervangen en gelijk maar de distributieriem met spanrol meegenomen. Auto loopt voorlopig weer normaal temperatuur blijft ook normaal. Wel een redelijk prijzig grapje.
Bedankt voor de reacties.

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Zulke "grapjes" zijn nooit goedkoop..........
Maar wel goed aangepakt zo.

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën 0 of stel zelf een nieuwe vraag.