Citroën Saxo: ABS sensors

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Hallo Techneuten,

Komt het vaker voor bij een Saxo dat er om de haverklap ABS sensors kapot gaan. Ik heb er al 2 vervangen binnen korte tijd en nu na ongeveer 4000 km gaat het lampje weer branden. Het lijken net lampjes die kapot gaan, is hier wat bekends over bij Citroen of is het puur toeval. Komt het uberhaupt vaker voor bij de saxo?

Gr.
Robert

205GTiGriffe

Geplaatst door 205GTiGriffe (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

amplifier (0) PRO, 17 jaar geleden

Ja toevaalig ik heb ik er bij een vriend ook al twee ingezet, nu in een jaar ongeveer, eerst links achter, en daarna rechts achter. Zal dus wel vaker voorkomen ja...

205GTiGriffe (0) PRO, 17 jaar geleden

Oke dan vervangen we de derde ook maar binnenkort.

Bedankt voor de reactie.

stefaan11093 (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo , je kunt ze misschien eens proberen te reinigen voordat je ze vervangt.

groetjes

205GTiGriffe (0) PRO, 17 jaar geleden

Dat had ik bij 1 van de vorige al geprobeerd, ook de tandkrans had ik schoongekrabt. Heb de sensor vandaag doorgemeten en heeft dus weer een ellendig hoge weerstand (mega ohm, sterk wisselend). De anderen hebben netjes 1075 k.ohm.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.