Citroën Saxo: Linker achterwiel blokkeert!

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5D

Gisteravond reed ik op de snelweg en hoorde ik opeens een hard(enigzins ratelend, alsof ik over een wildrooster reed ofzo) geluid en ik remde snel af. Ik heb de auto toen ff aan de kant gezet, maar ik kon even later gewoon verder. Een half uur later reed ik op een 60 km/h weg en toen blokkeerde mijn linkerachterwiel!!!! Ik heb hem toen aan de kant gezet en wat ik ook deed het wiel zat vast. Ik heb hem aldaar aan de kant gezet. Als ik hem in zijn achteruit zet en gas geeft raakt ie los. Maar hij slaat telkens weer vast. ERG GEVAARLIJK! Wat kan dit zijn en op welke kosten moet ik rekenen als ik naar de garage ga? Ik ben zelf niet echt handig maar ik wil graag weten wat het is.

Bij voorbaat dank!!!

Vincent

Braamsss

Geplaatst door Braamsss (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Meteen mee naar de garage, levensgevaarlijk....

Kan de rem zijn die vastslaat, maar ik denk meer aan het wiellager wat compleet stuk is.

Kostenplaatje is afhankelijk van wat er stuk is, en of er meerschade is.

Cor

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

De remvoering zal wel los gelaten van de remschoen zijn dit komt wel vaker voor. Nieuwe achterremschoenen monteren en eventueel de remcilinders ook vernieuwen.

Hans

Beunhaas (540) PRO, 17 jaar geleden

Ster remschoenen?

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Kees,

Ik heb het aangepast ,sorry voor de taalfout.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.