Citroën Zx: Mij motor slaat af

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V

Ik heb sinds kort een citroen ZX uit 1997. Ik vindt het een fijne auto maar het probleem is dat de motor stationair afslaat. Als ik bv bij een stoplicht de koppelingspedaal ingetrapt houd gebeurd er niks maar als ik het is de vrij laat slaat ie af, ook met achteruit rijden moet ik meer gas geven dan normaal. Weet iemand hier een oplossing voor?
Mijn uitlaat spruikstuk lekt, weet iemand hoeveel deze kan kosten? Ik is erg als ik met een lekken spruitstuk rijd? Alvast bedankt voor de moeite bij het beantwoorden van mij vragen. Gr, noah.

noahdekeizer

Geplaatst door noahdekeizer , lid sinds 12 jaar geleden

4 Reacties

Punt PRO, 12 jaar geleden

Een lek spruitstuk brengt de afstelling van de motor in de war. De lambdasonde meet zuurstof Maar dit komt niet van de verbranding uit de motor en laat de ECU toch verrijken!! De APK keurt het af maar de kans dat de gassen het interieur binnenkomt is heel groot. Zo snel mogelijk vervangen. Succes.

C.Jonker PRO, 12 jaar geleden

extra weerstand door versnellingsbak en afwijkend motorgedrag door lek spruitstuk.
Punt heeft gelijk , zo snel mogelijk laten repareren.

noahdekeizer, 12 jaar geleden

Bedankt voor de antwoorden (ECU is voor mij chinees!). Gr

Punt PRO, 12 jaar geleden

ECU staat voor electronic -control -unit in gewoon engels . Je bent nog jong . Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën ZX of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.