Citroën Zx: Mij motor slaat af

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V

Ik heb sinds kort een citroen ZX uit 1997. Ik vindt het een fijne auto maar het probleem is dat de motor stationair afslaat. Als ik bv bij een stoplicht de koppelingspedaal ingetrapt houd gebeurd er niks maar als ik het is de vrij laat slaat ie af, ook met achteruit rijden moet ik meer gas geven dan normaal. Weet iemand hier een oplossing voor?
Mijn uitlaat spruikstuk lekt, weet iemand hoeveel deze kan kosten? Ik is erg als ik met een lekken spruitstuk rijd? Alvast bedankt voor de moeite bij het beantwoorden van mij vragen. Gr, noah.

noahdekeizer

Geplaatst door noahdekeizer (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën ZX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Een lek spruitstuk brengt de afstelling van de motor in de war. De lambdasonde meet zuurstof Maar dit komt niet van de verbranding uit de motor en laat de ECU toch verrijken!! De APK keurt het af maar de kans dat de gassen het interieur binnenkomt is heel groot. Zo snel mogelijk vervangen. Succes.

C.Jonker (0) PRO, 13 jaar geleden

extra weerstand door versnellingsbak en afwijkend motorgedrag door lek spruitstuk.
Punt heeft gelijk , zo snel mogelijk laten repareren.

noahdekeizer (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de antwoorden (ECU is voor mij chinees!). Gr

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

ECU staat voor electronic -control -unit in gewoon engels . Je bent nog jong . Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën ZX of stel zelf een nieuwe vraag.