Citroën C3: Motor loopt op 3 cilinders. Foutcodes P0263 en P1163 aanwezig

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4 HDI 16v

Hallo,

Ik heb hier een Citroen c3 staan met een 1.4 HDI 16v motor met een Delphi brandstofsysteem. Deze auto kwam binnen met lekkende verstuivers. Hierna hebben we de branderplaatjes vervangen. Alle verstuivers konden we met de hand verwijderen, op die van de eerste cilinder na. Hier moest een slagtrekker aan te pas komen. Nadat alles weer in elkaar stond kregen we in eerste instantie de motor niet gestart. Hierna hebben we de parameters van de raildruk bekeken, raildruk was bij starten ruim 300 bar. Voldoende om aan te slaan. Na controle bleek dat er 2 verstuivers op de verkeerde plaats gemonteerd waren. De codering van de verstuivers hebben we gewisseld. Hierna liep de motor op 3 cilinders. Na een paar seconde ging het MIL lampje branden. Bij het uitlezen kwam ik 2 foutcodes tegen:

P0263, cilinder 1 onbalans
P1163: Geen reset acceleratiesensor mogelijk / injector reset.

Helaas kan ik de verstuivercorrectiewaardes niet per cilinder uitlezen. Nu heb ik op diverse forums gelezen dat de kabelbomen van dit type motor vrij slecht zijn. De kabelboom van de verstuivers heb ik gecontroleerd. Ook heb ik alle stekkers gereinigd en droog geblazen. Na het reinigen heb ik de motor laten lopen en met draaiende motor de stekker van de eerste cilinder los genomen. Aan de motorloop veranderd niets. Conclusie: toch de verstuiver van de eerste cilinder defect? Ook ben ik benieuwd wat de relatie is tussen beide foutcodes. De ene OBD (P0) en de andere fabrikant specifiek?

D_Schaap

Geplaatst door D_Schaap (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

andreas08 (0) PRO, 12 jaar geleden

de auto kwam normaal rijdend binnen dus is er ergens iets mis gegaan
de verstuivers kan je contr op lekkage wanneer dit niet er uit stroomt zijn de verstuivers goed
met een testkast kan je de werking van de verstuivers zien als er een grote verschillen geeft en op een bepaalde waarde blijft staan dan is deze vermoedelijk defect

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.