Citroën C25: motor loopt vast

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5d

Ik heb de turbo vervangen en daarvoor is zowel het inlaat als het uitlaatspruitstuk verwijderd geweest. Na de reparatie startte ik de motor die prompt vast liep en dus niet aansloeg. Bij het verdraaien van de krukas kan ik ee halve slag maken zowel links als rechtsom waarna de motor ergns op vastloopt. Ik heb zelf al gedacht aan een moer die mogelijk bij de startmotor in de richting van ht vliegwiel gevallen kan zijn. Plaatje onderzijde losgehaald. zo te zien loopt het vliegwiel vrij. Mogelijk iets in een inlaat of uitlaatpoort terecht gekomen. Ik weet echter niet of de motor dan toch nog een halve slag kan draaien.

johny7

Geplaatst door johny7 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C25? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 12 jaar geleden

Mis je geen onderdelen?
boutjes, moertje, enz.

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Moet niet lastig zijn. Zijn alle bouten in de buurt van draaiende gedeelte op de oorspronkelijke plaats met de bijbehorende ringen gemonteerd? of is er iets door een inlaatklep gegaan? Draai de bougies er eens uit en kijk, voel of blaas eens in zo;n gat als de zuiger bijna boven staat. Hopelijk is er niets beschadigd.

johny7 (0), 9 jaar geleden

bleek inderdaad om een moer te gaan die boven op een zuiger lag. na verwijderen als nieuw.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C25 of stel zelf een nieuwe vraag.