Citroën C5: Niet op druk te krijgen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: HDI110pk

Vat hydrauliekolie leeggelopen. (Even lampje vervangen. P.O slang voorraadvat losgetrokken)
Nadat ik 3 liter LDS olie had bijgevuld, werkte wel de stuurbekrachting weer. Auto komt niet meer omhoog, wat je ook probeert. Kennelijk veel lucht in het systeeem gekomen. Hoe kom ik van die lucht af. Is er toch een truuk om e.e.a. te ontluchten.

FredAJ

Geplaatst door FredAJ (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

houd er rekening mee dat na het opnieuw vullen van het systeem het wel 10 minuten kan duren voordat de wagen vanuit de laagste stand weer op rijhoogte komt te staan! Daarna een aantal keren max hoog en laag zetten en het stuur max links en max rechts indraaien.

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

dit noemen ze een duur lampje vervangen
het lds systeem niveau controle is met proxia of lexia en dan reservoir van druk afhalen door dop los te maken en opdracht geven om lds systeem leeg te maken
om het lds systeem te ontluchten is geen truuk voor

FredAJ (0), 16 jaar geleden

Heren monteurs en alle deskundigen. Ik ben eruit. Na een tien-tal experts te hebben gebeld, kwam er een met het idee om aan de achter-onderzijde een ontluchtingsnippelje op een T-stukje los te draaien. En ziedaar. Met de ontsnapte lucht kon je bijna een band vol maken. Auto in de hoogte en prima. 2 liter LDS erbij en klaar.
Verschillende adviezen heb ik gehad: nwe pomp €1200, elektronische uitlezen. Maar het meest voorkomende advies was het volgende: "Hij moet het doen". Ook in deze branche geldt: denk eerst even aan het simpelste.

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

waar heb ik dat meer gehoord???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.