Citroën Xm: onbalans

Bouwjaar: 1999

Hoi,
heeft iemand ervaring op het gebied van een onbalans rechtsvoor van een xm 2100turbo diesel.Mijn eerste gedachte was rechter voorwiel in onbalans geen succes, nieuwe banden gemonteerd en gebalanseerd geen succes, lichte slingering van linker aandrijfas direct achter steunlager geconstateerd as vervangen door gebruikte as geen succes, ga nu proberen met schijfrem te vervangen. heeft iemand een andere ervaring?

alex pustjens

Geplaatst door alex pustjens (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën XM? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoe weet je dat het van rechtsvoor komt? Trilt hij ook in het stuur? Zo nee, dan zou ik de achterbanden controleren.

alex pustjens (0), 18 jaar geleden

achterbanden zijn reeds gebalanceerd, het voelt aan als een statische onbalans dus zeker geen dynamische onbalans, het daschbord trilt.

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Kromme velg, kromme aadrijfas (misschien andere kant), onderstelrubbers (inclusief subframe) goedkoop bandenmerk of als je een automaat hebt een defect daarin. Dat zijn de trillingen die je uit de vooras zou kunnen hebben. Meer smaken zijn er niet volgens mij.

Vraag van Henkie is een belangrijke indicatie waar het probleem zich afspeelt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën XM of stel zelf een nieuwe vraag.