Citroën Xsara Picasso: radio

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

hoi,mijn radio blijft aan als ik het contact al uit heb en nar enkele seconden gaat hij uit ,en als ik de deur van slot doe aan de bestuurders kant dan gaat de radio al aan klopt dit wel.
heb geen bediening op het stuur hoor ,
is gewoon een jvc radio die er in zat toen ik hem kocht en als ik een andere erin wil zetten dan hout hij de zenders niet vast wat kan ik hier aan doen

travis

Geplaatst door travis (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

andreas08 (0) PRO, 11 jaar geleden

de computerdraden zitten aangesloten op de radio
deze moet je losmaken en een geschakelde plus draad monteren
anders kan de centrale computer schade oplopen

travis (0), 11 jaar geleden

ok bedankt ,alles werkt gewoon hoor ,in mijn auto zit geen stuurbediening voor de radio,de computer doet gewoon alles goed,zijn daar geen stekkers voor of zo.

andreas08 (0) PRO, 11 jaar geleden

een orginele radio zit op het computernetwerk aangesloten is onderdeel van computernetwerk
dus andere merken radio,s ook automatisch aangesloten op dit netwerk
je geeft zelf al de problemen aan

een 12 volt plus op computerdraden geeft tzt problemen
vraag desnoods radio schema op van de bedrading bij de dealer

travis (0), 11 jaar geleden

hoi,heb een nieuwe radio en die erin gezet en die houd de zenders wel vast,deze radio zit toch niet op de computer aangesloten ik heb geen bediening aan het stuur voor de radio.

firedriver (60), 11 jaar geleden

Beste,
Heb ook een Picasso, zonder radiobediening aan het stuur, wagen had toen nog geen radio, normaal kan je daarvoor de juiste adapters kopen bij een citoenverdeler, omdat het toch mijn wagen is had ik gewoon de stekker gedemonteerd door gewoon de kabels door te knippen, en deze met de radio cd verbonden d.m.v. lusterklemmen, en na 7 jaar nog geen problemen gehad, maar je moet weten welke kabel je moet gebruiken als + , en dat er pas spanning op moet staan wanneer je contactslot aan is, dan kan je meten met een doodgewone voltmeter, maar dat is ieder zijn keuze, of gewoon een adapter halen, maar neem je radio cd speler mee zodat ze de juiste adapter kunnen kiezen.
Gr.
Jantje

fleppenstein (0), 11 jaar geleden

Beste Travis;
Als jouw radio na het uitzetten van het contact nog blijft doorspelen, en al aangaat bij het openen van het portier, zit deze radio op zeker aangesloten via de computer van de Picasso, om precies te zijn, via de BSI. De BSI zorgt er nl voor dat deze nog even actief blijft na het uitzetten van het contact en weer tot leven komt als je het bestuurdersportier opent.
Dit betekent dat de contine/geschakelde plus voor de radio uit de BSI komt. Deze continu/geschakelde plus kan echter niet zoveel stroom leveren.
Het kan voorkomen dat wanneer je je radio te hard zet, je de BSI overbelast en deze dan defect kan gaan. Dit is al bij meerdere gebeurt.
Een BSI vervangen is een duur geintje, daar kan je meerdere radio's voor kopen.

Ook is het zo dat de CAN-bus bij de picasso's is aangesloten op de radio. Deze zorgt ervoor dat de info van de orginele radio naar het display op het dashbord wordt gezet. De CAN-bus zijn 2 draden die op "vrije" pinnen op de connector van de radio zitten. Met "vrije" pinnen bedoel ik dus, als het een orginele citroen radio is. Bij een after-market radio kunnen die "vrije" pinnen best eens voor een ander doel zijn gebruikt. Dan kan je hele rare storingen krijgen, ook later op termijn, omdat jouw after-market radio dan storingen veroorzaakt op de CAN-bus.

Aan jou de keuze, maar ik adviseer je bij een citroen-dealer langs te gaan voor een adapterkabel en aanvullend advies.
De adapter-kabel zorgt er in ieder geval voor dat de CAN-bus wordt losgekoppeld van jouw after-market radio. Ik lees echter ook verhalen dat bij bepaalde radios er een aparte plusdraad getrokken moet worden. Wanneer en hoe ben ik nog niet achter.
Maar de dealer kan je wellicht verder helpen, en anders, kijk eens op www.citroen-forum.nl en gebruik de zoekfunctie, er is hier al veel over geschreven.

travis (0), 11 jaar geleden

hoi,sorry voor de laate reactie maar heb de auto niet meer bedankt voor de reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.