Citroën Xsara Picasso: Vervangen contactslot en aanbrengen modificatie met relais

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Wederom na 5 jaar loopt het contactslot vast. Vijf jaar geleden is het elektrisch deel van het contactslot vervangen en een nieuwe kabelset gemonteerd, echter zonder de modificatie met relais aan te brengen. Nu lijkt het erop dat het contactslot weer aan het doorbranden is.. Vervangen van het geheel inclusie kabelboom met relais aanbrengen kost bij de dealer ongeveer 400 euro. Vroeg me af of je dit ook zelf kunt doen.
Kun je ook zelf een relais installeren? In de automaterialenzaak kost zo'n relais slecht 5 euro. Een nieuwe kabelboom met relais kost bij de dealer 90 euro.
Weet iemand of ik zelf de originele onderdelen kan installeren, of dat ik nu nog zelf een goedkoop relais kan aansluiten en hoe moet dat dan. Bij de Picasso gaan vanuit het contactslot drie kabels naar de zekeringkast in het dashboard. Het betreft een rode, oranje en een gele kabel.

Groet, Jurjen

Puls

Geplaatst door Puls (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Pascal Limpens (0) PRO, 11 jaar geleden

Je kunt bij de dealer een complete set, dus incl relais krijgen voor ong 100 euro.
Bij deze set zit een duidelijke tekening bijgevoegd hoe je alles moet aansluiten.

Succes, Pascal

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.