Citroën C2: Radio aansluiten.

Bouwjaar: 2004

Bij deze C2 is er geen +15 aanwezig. Wel twee constant plussen.
Een daarvan valt d.m.v. de ECO-modus na 30 minuten uit. Dit wil ik natuurlijk niet bij mijn SONY radio. Is er een trucje om van deze draad wel een +15 te maken. Het lijkt mij niet de bedoeling om zelf een +15 te trekken of is dat de enige manier?

Ik heb inmiddels contact gehad met een dealer en er blijk een speciale iso-naar-iso stekker te zijn met een schakeling of iets die dit wel mogelijk maakt.
Ik heb hem nog niet gemonteerd nader uitleg volgt.

Arno Hoeflak

Geplaatst door Arno Hoeflak (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C2? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

hOUTKOOPER (0) PRO, 19 jaar geleden

Waarschijnlijk kun je de zekering van de radio in de zekeringkast omsteken zodat de ene constant plus een +15 wordt.

groetjes marco

maxuma (0) PRO, 19 jaar geleden

je heb hier speciale c2 stekkers voor bij de dealer

Blade_357 (0) PRO, 19 jaar geleden

Je moet wel zelf een geschakelde plus trekken voor je radio (makkelijkste is om de draad te gebruiken van de stekker die onder het muntvakje in de middenconsole zit). De enige draden die je mag gebruiken in de originele zwarte stekker van de auto zijn de constante plus die naast de massadraad zit en de massa.
De andere "constante" plus die jij noemt is een VAn-plus draad die onderdeel is van het multiplex systeem van de auto. De overige draden zijn datadraden van dit multiplex systeem.

De nieuwe auto's zijn allemaal voorbereidt voor originele radio's af fabriek en deze maken gebruik van het multiplex systeem en deze VAn + en datadraden.

Sluit je toch een normale radio zo aan op deze zwarte stekker, dan kunnen er storingen ontstaan en zelfs bepaalde elektronische componenten defect raken.

autoservice 2000 (0) PRO, 19 jaar geleden

Arno je moet bij Citroen wel uit kijken dat je niet zomaar iets inbouwt. Ik weet dat er modellen zijn waar je de computer van de auto moet vertellen dat er een radio in zit, en dan ook nog welke met hoeveel speakers enz. Als je dat niet doet dan krijg je de raarste storingen.

Blade_357 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dit bovenstaande geld alleen voor een originele fabrieksradio.

Als je dus een normale radio gewoon op de originele stekkers drukt, dan krijg je de raarste storingen omdat je valse signalen gaat zetten op de Datadraden van het VAN-netwerk.

autoservice 2000 (0) PRO, 19 jaar geleden

Zal dit maandag even nakijken want ik weet niet zeker of dat ook bij de C2 zo is.

Tot horens Herman

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C2 of stel zelf een nieuwe vraag.