Citroën C5: Radio met geintegreerd telefoon SIMlock

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Ik heb vorige week een Citroen C5 gekocht. Nu zit er een radio van citroen zelf in, geintegreerd.
Er zit ook een sleuf in de radio voor een sim-kaart, zit een carkit ingebouwd. Nu werkt deze alleen met een simkaart van KPN.
Terwijl ik zelf T-mobile heb. Weet iemand misschien hoe ik deze simlock vrij krijg, zodat ik mijn eigen simkaart er in kan steken.
Misschien mbv een code

mvb

Geplaatst door mvb (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Moose (0), 17 jaar geleden

Het lijkt mij dat hiervoor dezelfde regels gelden als voor een mobiele telefoon (je C5 is gewoon een GSM met 138pk). Na ik meen een jaar moet de provider (KPN dus) de simlock er gratis af halen als je dit verzoekt. Overigens vind ik het raar dat hier een simlock op zit. Simlock's zitten op toestellen die je bij een bepaald abonnement van een provider krijgt. Ik neem aan dat KPN niet een Citroen C5 in het programma heeft zitten.

Ik zou eerst eens met Citroen Nederland gaan bellen of als je de auto bij een citroendealer hebt gekocht daar langs gaan.
Kom je hier niet verder, dan moet je eens met KPN gaan bellen. Op basis van de gegevens van de telefoonunit moeten zij jouw kunnen unlocken lijkt me. Volgens de Telecommunicatiewet is dit naar een jaar gratis. Jij bent echter niet de eerste eigenaar en ik weet zo niet of dat nog invloed zal hebben.
Doen ze moeilijk dan eens de Consumentenbond en/of de OPTA bellen.
Verder kan je bij T-mobile een duo sim kaart krijgen voor 17,50. Werkt prima voor dit soort dingen.

Maar nogmaals, raar dat er een simlock inzit. Wat voor melding krijg je?

succes en ik ben benieuwd hoe dit zal gaan.

Moose (0), 17 jaar geleden

Wel een oud draadje en mischien ben je er zelf inmiddels achter maar voor andere C5 rijders wellicht handig om te weten. De telefoonunit in de C5 is een singleband (900MHz) telefoon. M.a.w. alleen geschikt voor KPN, Vodafone en waarschijnlijk ook Telfort tegenwoordig. T-mobile en Orange werken op 1800 MHz.

Of dit door een software update door Citroen/de fabrikant van de telefoon is te wijzigen weet ik niet. Ook niet of het vanaf een bepaald jaar anders is (dualband 900/1800 MHz) is weet ik ook niet. Mischien één van de pro's die dit weet?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.