Citroën C5: Geeft melding oliepeil te laag

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16v

Goedemorgen,

Een C5 van 2002 geeft soms melding oliepeil te laag en streepjes knipperen dan op het dashboard. Sensor is al vervangen. Wie heeft dit al eens meegemaakt?
Dit doet hij niet altijd

René

garageburgwal

Geplaatst door garageburgwal (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Rene,

Dit is wel een ander type citroen,maar wie weet probeer eens een ander oliefilter.




voor wie het nog niet weet : Bij de C2 VTS/VTR enkel een oliefilter LX337 van het merk PURFLUX monteren !!!!! De originele oliefilter bij Citroên is van het merk MANN HU711/X en koekt dicht met alle gevolgen van dien. Na 2 à 3000 km laat deze praktisch geen olie meer door!!!!!!!!!!!!!!!!!

Is gekend probleem, maar voor wie het nog niet wist meld ik dit

garageburgwal (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo bedankt voor de tip. Wist dit idd niet. Hij moet toch een beurt hebben dus zet er in ieder geval een Purflux filter op.

TesT (0) PRO, 17 jaar geleden

Rene,

Wij hebben ook het zelfdeprobleem met een C5, heb ook een sensor besteld, hoop dat het over gaat, dealer kent het probleem niet.
Klacht is inderdaad dat de blokjes aangeven dat peil te laag is, terwijl er peil op de stok halverwege staat, deze klant klaagt over hoog olieverbruik, maar ja als je uitgaat van wat er op de kombi aangegeven word.

Ik hoor het graag van je, als ik de oplossing heb zal ik zeker weer antwoorden

garageburgwal (0) PRO, 17 jaar geleden

Klant toevallig gister gesproken en blijkt nu verholpen te zijn. We hebben toch de sensor maar weer vervangen en dit gaf nog geen resultaat. Toen wat olie afgetapt. Blijkt dat dit systeem zeer gevoelig is voor overvullen met deze klacht tot gevolg.

Succes René

jhl (0) PRO, 17 jaar geleden

Wat de C2 VTR betreft is het zo : enkel de Purflux-filter monteren!!!!
Wat het oliepeil betreft, je moet je klant ervan overtuigen dat hij het oliepiel via de peilstok in het oog moet houden. Wij hebben een aantal Jumpers en Peugeot Boxers rijden en reeds bij de eerste (!!!!) oliewissel slaat het systeem al tilt. Vervang niet nutteloos de sensor, het helpt in 82% van de gevallen toch niet.

garageburgwal (0) PRO, 17 jaar geleden

JHL kan het niet zijn dat daar ook iets teveel olie inzit?? (Jumper en Boxer)

jhl (0) PRO, 17 jaar geleden

Niet echt, wij hebben al geprobeerd ze onder het maximum te houden , maar hij blijft "Oil too high" zeggen. En als ik de klanten achteraf vraag of dit nog voorkomt dan zeggen ze mij dat het vanzelf verdwijnt. Raar maar waar. Ik denk dat je echt je klant moet overtuigen om zelf op tijd naar zijn oliepeil te kijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.