Citroën Xsara Picasso: Radioproblemen na aansluiten versterker

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Ik heb daarstraks mijn versterker aangesloten op de originele radio van mijn xsara picasso,ik heb bij een audioshop een inline converter gehaald (dit is een kastje welke je aan 1 kant aansluit op de speakers van de auto,en aan de andere kant heeft het een aansluiting voor de RCA kabel

Nu hoor ik als ik de radio aanzet dynamoruis (gepiep wordt harder naarmate ik het gas intrap) ik heb alles al nagekeken maar ik weet niet waar het aan kan liggen

De RCA kabel heb ik aan de linker(bestuurders)kant over de dorpel getrokken,maar het rare aan een picasso is dat de accu onder de bestuurdersstoel zit,de RCA kabel loopt dus zo'n 15 cm langs de aansluiting op de accu,de voedingskabel voor de versterker die ik op de accu heb aangesloten loopt trouwens verders via de rechterkant van de auto naar de kofferbak,dus ver genoeg van de RCA kabel

Of moeten de kabel elkaar echt bijna raken (RCA en voedingskabel v/d versterker) om te storen?

En is het op te lossen door de RCA kabel in te wikkelen met een folie o.i.d. om dynamoruis te verhinderen?

Verder heb ik ook nog een raar probleem,heb ik mijn autoradio aangesloten op mijn accu,dan heeft hij problemen met het laden van een cd en het vinden van de radio,en als ik de voedingskabel uit de versterker trek dan krijgt hij ineens alles wel gevonden (remotekabel zit goed aangesloten!)

Ook ben ik er achter gekomen dat mijn versterker aan blijft staan terwijl mijn sleutel uit het contact is!Remotekabel is goed aangesloten (dus op de blauwe -antenne- kabel)

Alvast bedankt voor jullie hulp

joostpicasso

Geplaatst door joostpicasso (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

eddyarc (100), 12 jaar geleden

Waar heb je de massa genomen ? Ik zou die allesinds eens nakijken best aan het koetswerk van de auto en niet aan de batterij om de storingen te vermijden.
Als je versterker aan de blauwe draad van de radio is aangesloten mag uw versterker niet blijven op staan anders is er een probleem met de versterker of blijft je radio spanning doorgeven aan de versterker.

joostpicasso (0), 12 jaar geleden

Hoi Eddyarc

Ik heb hem sinds gisteren geaard aan de carrosserie van de auto,en sindsdien zijn alle problemen met de radio verholpen

Maar nu zit ik nog steeds met het probleem van de remote,ik ga kijken of ik hem op de sigarettenaansteker kan verbinden,aangezien ik heb gehoord dat dit ook als remote kan dienen,ik heb gemerkt dat de sigarettenaansteker 2 dikke verbindingskabels bevat 1 gele dikke en 1 grijze dikke kabel (+-4mm dik -plus mantel dan he- )...ik neem aan dat 1 de plus is en de ander de min?

Ik heb al 2 versterkers geprobeerd met de blauwe (remote) draad van de radio maar beide versterkers blijven branden,dus ik neem aan dat die remotekabel van de radio continue voeding blijft geven

eddyarc (100), 12 jaar geleden

dat zou eigenlijk straf zijn dat de remote blijft spanning houden dat zal je nogal stroom verlies hebben en dan zal de batterij snel plat zijn het is ook niet dat als je de deuren dicht doe met contakt af dat de remote wegvalt?
En anders aftakken op de contakt draad ja dat kan.

joostpicasso (0), 12 jaar geleden

zelfs met de deuren op slot en sleutel uiteraard uit het contact blijft de remote branden,heb het zelf ook nog nooit meegemaakt,maar misschien dat ik de verkeerde kabel als remote heb genomen?ik ga van de week alles nameten en dan kom ik er wel achter...hoop ik en anders probeer ik het wel via de sigarettenaansteker

Den John (0) PRO, 12 jaar geleden

bij Citroen en ook bij peugeot trouwens wordt de radio gestuurd via de BSI.
Wees hier zzeer voorzichtig bij als je hier iets extra bij op aan sluit.
ben je niet helemaal zeker of lukt het je niet bij deze auto zoals je zou willen.
dan heb ik een gouden raad ga naar een erkende dealer van citroen ga daar eerst even navragen of je wel rechtreeks op de radio kan aansluiten of dat je omwegen moet gaan maken.
dit om je bsi niet te doen crashen. ( bsi stuk is een kostenplaatje tussen de 1000 en de 1500€.
het verhaal dat je vertelt sluit bij mij al zeer dicht aan dat je bsi aan het overlijden is en dat wil je echt niet.
hopelijk je hierbij verder geholpen te hebben.

joostpicasso (0), 12 jaar geleden

wil even melden dat het opgelost is,ben even naar een audio inbouw centre geweest en die hebben hem netjes aangesloten

het bleek dat de remotekabel constante spanning bleef houden en ze hebben hem nu op een andere kabel aangesloten

als je de motor nu uitschakelt (of een deur opent) dan blijft de versterker nog ong 1 minuutje branden

in ieder geval iedereen nog hartelijk bedankt voor hun reakties!

mvg Joost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.