Citroën Berlingo: Remmen achter

Bouwjaar: 2000

Hoy,ik heb 2 weken geleden nieuwe remschijven en remblokken gestoken vooraan.Alles ging perfect.Na 8 dagen hoor ik tijdens het remmen de remblokken achteraan lichtjes schuren tegen de binnenkant van de trommel.Als ik de rem loslaat is het geluid over.Trommel staat effen aan binnenkant(geen rand eraan),remblokken zijn nog zeer goed!!Mijn vraag:Als er nieuwe remblokken op zitten vooraan(dus zijn die dikker en staat de zuiger meer achteruit)kan het zijn omdat je het rempedaal dan minder diep moet indrukken de achterste remblokken niet ver genoeg tegen de trommel gaan(vandaar het licht schurend geluid)?
Regeling en afstand van de remblokken achteraan veranderd toch niet door het plaatsen van nieuwe vooraan?
P.S.Remolie staat op het max. aangegeven niveau dus dat is het zeker niet.
Ook werden geen remleidingen losgekoppeld(ontluchten niet nodig).
Voertuig remt anders perfect.
Wie weet de juist oplossing??

dupl-u-18337-5dd14a0449b60+md

Geplaatst door dupl-u-18337-5dd14a0449b60+md (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Beunhaas (340) PRO, 18 jaar geleden

Mogelijk grijpt de remdrukbegrenzer op de achterwielen nu iets later in bij een onbeladen wagen, probeer eens wat ie doet bij hard remmen...

dupl-u-18337-5dd14a0449b60+md (0), 18 jaar geleden

Ja ok,ik probeer dat morgen eens.Wat kan ik dan ondernemen in geval hij het nog doet?

Beunhaas (340) PRO, 18 jaar geleden

Ik zou er helemaal niks aan doen....

dupl-u-18337-5dd14a0449b60+md (0), 18 jaar geleden

Ja daar dacht ik ook aan.Heb ook een tip gekregen om al rijdend eens de handrem een aantal keren lichtjes aan te houden zodat de blokken eens goed kunnen schuren tegen de trommel!Heb dat gedaan maar veranderd niet?Ik ga nu een tijdje afwachten en moest het zo blijven dan zal ik toch nog eens terug mijn oude remschijven en blokken monteren om te horen of het schuren terug weg zou zijn.
Groeten.

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Zit er aan de binnenzijde bij de trommels geen metalen spatplaat die tegen de trommel aan schuurt?

dupl-u-18337-5dd14a0449b60+md (0), 18 jaar geleden

Een metalen spatplaat aan de binnenkant die tegen de trommel schuurt?Ik weet niet wat je daar mee bedoeld John?Op de foto zie je de ankerplaat(blauwe pijl) en daar tussen zit de trommel(rode pijl)en dan heb je de remblokken(gele pijl)die tegen de binnenkant van de trommel duwen.Zoals je ziet zijn de remblokken in perfecte staat.(4 mm)http://img220.imageshack.us/img220/9942/..." border="0" alt="Free Image Hosting at www.ImageShack.us" />

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Berlingo het zijn remvoeringen,blokken zitten vooraan. Het hele systeem de voeringen de veren en de remcilinder zitten op een metalen plaat geschroefd kijk maar op jou foto aan de onderkant onder de rode lijn die verbuigt nog wel eens stoeprand ofzo en dan raakt de rand van de trommel hem.

dupl-u-18337-5dd14a0449b60+md (0), 18 jaar geleden

Ja John,ik weet het dat het remvoeringen zijn en geen remblokken maar voor alle duidelijkheid zei ik maar remblokken.Zoals jij zegt:Het hele systeem de voeringen de veren en de remcilinder zitten op een metalen plaat geschroefd:Dat noemt men de ankerplaat John.Bedoel je dat er daar iets mis mee is met mijn ankerplaat???Graag uw mening.
Groeten.

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Je weet het beter dan ik geloof ik zo'n plaat wil wel eens een knikje krijgen en dan kan hij aan lopen tegen de trommel

dupl-u-18337-5dd14a0449b60+md (0), 18 jaar geleden

Beste John,de ankerplaat zit vast gebout op de wielas.De trommel zit op die ronde plaat(met twee kleine boutjes en dan nog eens op zijn plaats gehouden met de 4 wielbouten).Dus de trommel draait op een vast punt tussen de remvoeringen en de rand van de ankerplaat.Tijdens het opengaan van de remvoeringen kan de trommel NIET tegen de ankerplaat komen.Moest de ankerplaat een stoeprand(zoals je het zegt)of een knikje hebben dan zou je het niet horen tijdens het remmen alleen!!!.Maar dan gewoon tijdens het rijden ook!Dat is toch mijn mening.Het probleem zal wel daar niet zitten?Maar ga het toch binnenkort wel eens bekijken.

dupl-u-18337-5dd14a0449b60+md (0), 17 jaar geleden

Zoals Kees had vermeld:Ik zou er helemaal niks aan doen...
De remvoeringen schuurden een geruime tijd soms wel en soms niet zoals je ze bvb kunt horen schuren bij nat weer als de wagen s'nachts buiten staat.Het schurend geluid is nu niet meer te horen en 3 weken geleden ben ik naar de keuring geweest en alles OK.
Bedankt voor de goede raad.
Mvgr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.