Citroën Xsara: Rommelgeluid linksvoor bij onder het rijden naar rechts sturen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Bij rechtuit rijden net niet, maar vanaf iets naar rechts gaan sturen treedt er linksvoor een rommelend, ietwat klapperend geluid op. Klinkt als een kapot niet al te zwaar lager. Alles bij de wielophanging zit goed vast, ook de remmen en stabilisatorstokjes. Bij uitlopen in vrij hoor ik het net zo hard.
Auto op krikken gezet en laten lopen in z'n twee (wielen vrij draaien dus). Er is dan niets te horen.
Aandrijfassen zit geen voelbare speling op en de hoezen zitten geheel dicht. Een kapot wiellager maakt meestal een meer vretend geluid. Ook op het wiellager zit geen voelbare speling.
Iemand een tip? Waar ik ook nog aan denk is de versnellingsbak, maar dan zou het m.i. bij alle stuurstanden het geval moeten zijn dacht ik.

Alvast bedankt,
Marcel

mcitr.

Geplaatst door mcitr. (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

andreas08 (0) PRO, 13 jaar geleden

mogelijk dat de remmen zwaarder gaan doordat er druk op komt zijdelings en geluid gaat produceren

geluiden zijn moeilijk via de computer dit moet je zelf horen om richting te bepalen waar het vandaan komt

mcitr. (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, je hebt gelijk, je moet het horen maar sommige auto's hebben van die dingen die veel voorkomen. Het klinkt niet als remmen. Ik denk toch dat vervanging van de aandrijfas door een ander exemplaar de eerste meest voor de hand liggende optie is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.