Citroën Berlingo: Ruitenwisser doet het niet

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9D

Hallo,

Mijn ruitenwissers van mijn Berlingo uit 2003 aan de voorzijde doen het niet meer. Het begon plotseling. De ruitenwisser gingen halverwege de ruit staan en gingen niet terug naar de rust stand. Heb vervolgens de zekeringen (17) gecontroleerd, echter deze was in orde.

Heb vervolgens wat zekeringen erin en eruit gehaald. Plotseling gingen de wissers naar de ruststand, echter ze reageren niet op de stuurschakelaar. De ruiten sproeier voor doet het overigens ook niet. De ruitenwisser en de sproeier achter functioneren wel.

Wat tevens opviel is dat de achterruitenwisser gedurende een bepaalde tijd via de interval werkte terwijl de schakelaar uit stond. Deze klacht is vanzelf weer overgegaan.

Wie weet er raad?

gerhard3594

Geplaatst door gerhard3594 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

andreas08 (0) PRO, 11 jaar geleden

hier is een speciale handeling voor
als ik het me goed herinner moet je de stekkers los nemen bij de schakelaars com2000
daarna het contact aanzetten
contact uitzetten en even wachten
succes

gerhard3594 (0), 11 jaar geleden

Heb de BSI opnieuw geprogrammeerd. Er ontbrak een stukje software!

Alles werkt weer als normaal. Bij citroën wilde men mijn al een nieuwe BSI verkopen.

Mooi goedkoop opgelost!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.