Citroën saxo vts : saxo loopt slecht of slaat af bij stationair draaien

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

hallo,

ik heb een saxo 1.6 16v,
bij koude start loopt de motor prima ,zodra de motor warm is gaat ie onregelmatig draaien en zelfs afslaan.dat doet ie alleen als ie statioair draait.na het uitvallen kun je de motor gewoon weer starten en hij slaat ook gewoon weer aan .tydens de rit schokt ie heel af en toe, zodra je de koppeling intrapt kan ie uitvallen. heb al een ander gasklephuis met alle sensoren die daar aan zitten geprobeerd,andere bobine,mapsensor,temp sensor koevloeistof,gekeken of er valse lucht ergens binnen komt maar dat is ook niet het geval,heb alleen nog geen lamdba sensorgeprobeerd maar die waardes wijken ook niet echt af.

wie heeft de oplossing alvast bedankt, erik

erik2843

Geplaatst door erik2843 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

wat voor storingscodes staan er in het geheugen van de computer opgeslagen
je hebt nu een hoop gedaan maar niets opgeschoten eerst weten welke foutcodes er zijn dan pas gericht sleutelen

erik2843 (0), 16 jaar geleden

voorheen stonde er geen codes opgeslagen, heb de auto nog een x uitgelezen en nu stond er lambda sonde in als tijdelijke storing en niet permanent.

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

heb je al de orginele bougies geprobeert
het kan ook vervuiling zijn van de motor daarbij denk ik aan de hydraulische kleppen
dan kan je het beste een motorflush toepassen met daarna een toevoeging om de kleppen voor langere tijd schoon te houden
welk merk brandstof gebruik je eigenlijk ??

erik2843 (0), 16 jaar geleden

gebruik alleen origenele onderdelen, we heben ook al injector reiniger geprobeerd hielp ook niks , dan loopt de motor een half uur op een reinigings vloeistof. zal eens een motorflush proberen. ik tank altyd bij shell euro 95

bruumke (0) PRO, 16 jaar geleden

Je zou nog kunnen proberen om de bdp gever te vervangen als deze een zawk signaal afgeeft krijg ook zo'n klacht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.