Citroën Berlingo: Schakelaar licht/richting aanwijzer

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9 d

Van mijn Berlingo uit 2003 doet de grootlicht schakelaar het alleen op seinen maar blijft niet op grootlicht staan.
Schakellaar unit bestaat uit een complete set met sleepring voor airback en schakelaars zijn niet afzonderlijk te monteren zoals vorige modellen.
Ik had een schakelunit van de sloop geprobeerd door de stekkers over te zetten om te controleren of de schakelaar goed werkte.
Maar wat bleek de grootlicht schakelaar doet precies het zelfde je kunt wel seinen maar schakerlaar blijft niet op grootlicht staan.
Toeval of zit er een relai tussen die daar voor zorgt dat het grootlicht aan blijft staan?

dirksenrj

Geplaatst door dirksenrj (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

wkhoek (0) PRO, 10 jaar geleden

De kans is groot dat dit met de sloop schakelaar niet goed functioneert omdat de electronica dan al in de eco-mode is over gegaan. De eco mode verdwijnt weer na het starten. Maar waarschijnlijk slaat hij niet aan met de sloop schakelaar er los naast aangesloten. Je kunt nog proberen om de wisseling nogmaals te doen, maar dan met een warme motor en goed volgeladen accu. Dan gaat hij namelijk iets minder snel in de eco mode. Als je dan snel wisselt, zit ie misschien nog niet in de eco modus.

dirksenrj (0), 10 jaar geleden

Dank je voor het reageren ik ga van de week weer naar de sloop en dit uit proberen.
Ik heb een schakelaar met het zelfde referentie nummer gevonden, dit blijkt volgens de dealer heel belangrijk te zijn.
Het nummer begint met 96
Schakelaar hoeft niet ingelezen te worden en werkt nu weer prima.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.