Citroën C3: schokken bij iets gas geven hdi

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 14 hdi 16v

auto schokt bij heel iets gas geven bijvoorbeeld als je na af te hebben geremd auto uit laat rollen en dan iets gas geeft op de tester 1% gaspedaalstand als je het gas doortrapt trekt die gewoon goed weg maar bijvoorbeeld in file rijden en je blijft iets gas geven hikt en stoot die behoorlijk er stond een foutcode in van snelheids sensor maar naar die te hebben gewist is die foutcode niet weer terug gekomen,we hebben de gaspedaal-stand sensor nog gewisseld en het vacuumslangetje van de egr klep er af gehaald maar dat had geen resultaat
wie komt dit bekend voor of heeft een idee
groeten allen

albert177

Geplaatst door albert177 (55) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

het inlaatkanaal wil bij deze motoren nog wel eens sterk vervuilen door de egr klep

autootje (0) PRO, 16 jaar geleden

Albert, ik weet niet hoe het bij de c3 geregeld is maar ik heb wel ervaring met de peugeot modellen en ik heb soortgelijk probleem al een aantal keer kunnen oplossen dmv de koppelingschakelaar te vervangen.
De computer ziet dan dat de koppeling ingetrapt wordt terwijl dat niet zo is, met het schokken bij wegrijden of afremmen als gevolg.
Ander gevolg van deze storing kan zijn dat hij het toerental niet mooi opvangt na afremmen.

altijd het proberen waard....succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.