Citroën C3: Sensodrive, wie weet meer van dit systeem???

Bouwjaar: 2004

Ik heb een 1.4 16V Sensodrive. Na de laatste software-update schakelt de auto een stuk minder. Bij het schakelen schiet het gas nog even door. De auto ontkoppelt terwijl het gas te laat er vanaf wordt gehaald. Citroen NL kent dit probleem niet en het zou dus niet aan de software liggen. De koppeling is al 2x opnieuw afgesteld en ingeleerd, niet dat dat iets uitmaakt. Kan iemand mij misschien een tip geven????

Martijn7401

Geplaatst door Martijn7401 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kalejanus (0), 18 jaar geleden

dat heb ik nog nooit meegemaakt wel weet ik dat je na een update van de sensodrive alles opnieuw in moet leren. en in de goeie volgorde anders zijn er aleen problemen tijdens het rijdende, volgorde van het inleren van het schakelen,koppelen enz geeft de testkast zelf aan. ik zou beginnen met eerst de kopppelings servo afstellen (hier is speciaal gereedschap voor)daarna de sensodrive comp.nogmaals updaten en dan alles in de goede volgorde inleren, dan moet het goed werken maar je moet ook niet vergeten dat dit iets aparts is en dat je er vaak aan moet wennen(aan de rijstijl van zo'n senseo) sucses groeten jan

Martijn7401 (0), 18 jaar geleden

Koppeling servo's zijn al 2x opnieuw afgesteld. Maakt niets uit. Ik heb de laatste tijd ook steeds meer last dat na het opschakelen het gas er weer schokkerig wordt opgezet (hou mijn voet op dezelfde gasstand), de ene keer erger dan de andere.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.