Citroën C3: sensodrive laat koppeling slippen en werkt helemaal niet

Bouwjaar: 2003

Beste lezer,
Sinds een tijd heb ik het probleem dat de sensodrivetransmissie voor veel problemen zorgt:

Op een helling wegrijden gaat nauwelijks meer. De motor draait veel toeren en de koppeling grijpt nauwelijks aan. Op vlakke wegen gaat het wegrijden ook sloom. Het schakelen gaat redelijk, alhoewel dit af en toe gepaard gaat met een enorme schok.

De electronica heeft het ook een paar keer begeven, waardoor de sensodrive niet meer in de achteruitversnelling gezet kan worden.

Een paar keer is alles nu opnieuw afgesteld, maar alle problemen blijven. Volgens Citroen kom het doordat alles te warm wordt. Daardoor slipt de koppeling.... jaja. Een hitteschildje zou alles verhelpen. Maar aangezien de auto alleen ingezet wordt voor korte stukjes, wordt alles nauwelijks warm en dit lijkt me de oplossing niet.

Heeft iemand gelijke problemen of weet iemand wat ik het beste kan doen, aangezien het vertrouwen in de auto langzamerhand minimaal is.

Alvast bedankt.

purpleseat9201

Geplaatst door purpleseat9201 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

limoen (0), 18 jaar geleden

Werkt alles wel goed als de sensodrive net is afgesteld?

purpleseat9201 (0), 18 jaar geleden

De garage heeft al een aantal keer de automatische koppeling of de koppelingsmotor opnieuw afgesteld. Het gevolg was dat de auto beter optrekt vanuit stilstand, maar dat de koppeling wel af en toe veel te hard losgelaten wordt. Het is even goed gegaan, maar op een bepaald moment begon de koppeling weer veel te veel te slippen. Wegrijden op een helling ging nauwelijks meer. Daarbij is van de week weer een computerfout opgetreden, waardoor de auto niet meer in z'n achteruit wilde. Achteruit duwen is de oplossing, maar niet m'n favoriete. Vervolgens de auto weer proberen te starten, soms lukt dat wel, soms niet, aangezien deze dan waarschijnlijk in zijn noodprogramma staat of zo. Het blijft ellende. De auto kan zo weer opgehaald worden bij de garage, ben benieuwd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.