Citroën C3: storing gaskleppositiesensor

Bouwjaar: 2002

Ik heb hier een citroen c3 staan en deze heeft een storing in de gasklep positie sensor, is er iemand die bekent is met het probleem bij deze auto?, en wat de oplossing is? b.v.d pieter.

PIETER9040

Geplaatst door PIETER9040 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Als hij niet te demonteren is en dat denk ik niet dan is vernieuwen de oplossing.

pjotter9144 (0) PRO, 18 jaar geleden

je zou met de scoop kunnen controleren of er met ingeschakelde contact van 1volt tot max 5 volt loop als je het pedaal langzaam in trapt, als er enig onderbreking is en de oplopende lijn in 1 keer naar de 0 volt schiet tussen de 1 en de 5 volt is er 1 of meerdere weerstandsbanen onderbroken, dan moet de positiesensor gewoon vernieuwd worden door een nieuwe(letop dit kan niet met een gewoone volt meter)

cms (0), 18 jaar geleden

De kabels tussen de stekker v.d. gasklepsensor en de stekker op de injectiecomputer verv. door afgeschermde kabels. Deze kabel is ommanteld.( net als antennedraad,maar dunner en flexibel).De binnenste draad moet uit meerdere draadjes bestaan.Van alle nieuwe kabels moet je de manteldraden met elkaar verbinden.( evt. met een stukje draad verlengen, en deze op het bestaande massapunt bevestigen bij het bevestigingspunt v.d.bobinegroep. Succes.


PIETER9040 (0) PRO, 18 jaar geleden

Gasklep huis en potmeter vervangen, was volgens de dealer een vaker voorkomend probleem, hij was zelfs op voorraad.
Vervangen en geen probleem weer gehad.
Allen bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.