Citroën Berlingo 2010: Sensor veiligheidsgordel

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

De veiligheidsgordel van mijn Berlingo was totaal versleten.
Ik koop een 2de hands gordel, plaats deze maar het lichtje en de foutmelding verschijnen dat de gordel defect is.
Als ik de oude gordel weer aansluit is er geen foutmelding meer, dus de sensor van de vervanggordel is stuk.
Kan die sensor vervangen of herstelt worden, gezien de plaats waar ik de 2de hands veiligheidsgordel kocht actueel geen andere in voorraad heeft.
Kan er een andere gordel geplaatst worden, bijvoorbeeld bwj 2011/2012 Euro 5.../ Peugeot Partner....compatibele gordels.
Wat gedaan..

Antoin20

Geplaatst door Antoin20 (115) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

harry4203 (450) PRO, 1 jaar geleden

Er zit geen sensor in de gordel, de gordelspanner is gewoon afgegaan zeker? Neem aan dat het een rolgordel is met een 2plg stekkertje erop. Er zijn bedrijven die dit herstellen, ook kunnen deze een nieuwe band op je oude gordel monteren. google er maar eens op. gordel van een partner(zelfde leeftijd) moet ook gewoon passen.

Antoin20 (115), 1 jaar geleden

De plaats waar ik de gordel kocht, zegt dat het de sensor is.

harry4203 (450) PRO, 1 jaar geleden

Doe er maar eens mee schudden met de stekker eraf. als ie rammelt is ie defect. Als je het chassisnr van de auto geeft, kunnen we wel even een onderdeelnr opzoeken. kun je zelf even zoeken voor een gebruikte op google.

Antoin20 (115), 1 jaar geleden

Dank voor de raad/ tips/info/hulp.
Volgende week , heb ik een afspraak met de verkoper van de gordel, die er toch nog 2 zou liggen hebben en die ik daar ter plaatse kan uitproberen.
Zien of dit lukt, ondertussen plots het lichtje van de ABS die blijft branden, ook geen idee hoe of dit te maken zou hebben met het gordel/airbag probleem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.