Citroën C5: Slecht lopen koud

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v RFN

Heren,

Hier een C5 die 's morgens bij de koude start even goed loopt en daarna voor ee naantal minuten slecht gaat lopen. Eenmaal warm loopt de auto weer goed.
Als de motor slecht gaat lopen komen er geen fouten in het mm systeem.
geeft het gevoel alsof de motor op 3 cilinders gaat lopen, of dat het mengsel niet goed is waardoor de de complete verbranding niet goed is.
Beeld van 1 verstuiver was niet helemaal goed, en anders dan de rest, deze vervangen. Compressie gemeten, alle cilinders goed. Is dit misschien voor iemand een bekend probleem?

Michel7773

Geplaatst door Michel7773 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

bartmann (0), 11 jaar geleden

HALLO ALLEMAAL,IK BEN JAN EN BEN NIEUW BIJ PROBLEMCAR.
ik ben in hart en nieren citrofiel,en ik van ds tot xm,xantia's gereden,waar het laats genoemde nog steets in rijd.
Maar ik kan c5 kopen maar er zit een probleem aan???,bij het starten draai de motor heel even,en slaat vervolgens gelijk weer af,ik heb hier en daar al wat informatie gedaan?,de een zeg bougies,de zeg lambdasonde de zeg het kan ook de luchtmassameter kunnen zijn????.
Maar de eigenaar waar ik de c5 2.0 hpi exclusive wil kopen,vertelde mij dat hij in het begin een bezinelucht rook en vervolgens op zijn dashboard uitlaatgas!,en de motor uit valt ,tot iemand heeft gezegd dat hij de achter demper zo moeten vervangen?????????,vindt echt onzin?,maar de eigenaar heeft toch de demper vernieuwd,maar voor hij de demper ging monteren(de oude was er al af)heeft hij de auto gestart,toen liep de motor redelijk netjes,maar toe hij de nieuwe demper had gemonteerd en weer ging starten?,was het weeer 2 tellen draaien en gelijk weer afslaan.heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn????????,heel graag hoor ik van jullie,m.v.gr.jan.

moderator pc forum (0) PRO, 11 jaar geleden

[b]Vergeet niet om de oplossing ook te vermelden. Degene die helpt bij het oplossen van een probleem hoort graag hoe het is afgelopen![/b]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.