Citroen C4 Picasso 2012: Spontane melding gordel niet vast

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: RHB, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

Goedendag,
Sinds kort gebeurd het zo af en toe dat tijdens het rijden een alarm krijg dat er een gordel niet vast zit. Gelukkig kun je mooi op het display zien om welke gordel het gaat. Nu komt dus het bijzondere...... Het is in het midden op de achterbank en daar zit niemand, en nee er ligt ook niets op de stoel.
Na 2 minuten hoort het vervelende piepje natuurlijk vanzelf op maar het waarschuwingslampje "gordel niet vast" blijft branden. Om te testen of het daadwerkelijk de stoel in het midden is, de gordel er in gedaan zonder dat er iemand op zit. Hier een week mee rond gereden zonder problemen.
Vandaag de stoel aan de onderzijde bekeken en gezocht naar een eventuele druksensor maar deze kan ik niet vinden. Het stekkertje, met kabeltje, wat naar de sluiting gaat van de gordel nog even los gehaald en schoongemaakt maar dit mag in principe niet de oorzaak zijn want juist bij het sluiten van de gordel maakt ( of verbreekt. dat heb ik niet nagemeten) deze contact en krijg ik geen alarm meer.
Iemand die dit probleem ook eens gehad heeft en evt een oplossing weet? Zit er überhaupt een druksensor in de achterstoel en zo waar kan ik hem vinden.?

Frens57

Geplaatst door Frens57 , lid sinds 11 jaar geleden

2 Reacties

gbsingh PRO, 11 maanden geleden

probleem zit in de contacten onder zit van achterstoelen. Oplossing is contact balk vervangen of de stekker gewoon eruit trekken.Meestal is de probleem in de strip onder de stoelen, stoelen achter en de vloerbekleidingmoet verwijder worden voor er aan te kunnen.

Frens57, 11 maanden geleden

Hallo gbsingh,

Bedankt voor je reactie. Als ik je goed begrijp dan zit de contactbalk dus niet in de stoel maar onder de vloerbekleding. Ik zou verwachten dat de sensor/Schakelaar zich in de zitting van de stoel bevindt. Hier lopen echter geen draden heen dus moeten de contacten ergens anders heen lopen.
de enige bedrading die ik zie komt inderdaad vanuit de vloerbedekking omhoog waarbij er 1 draad naar de sluiting voor de gordel gaat.
Heb inmiddels het stekkertje los gehaald. De auto ziet de stoel niet meer. Maar even kijken wat er gebeurd als ik weer ga rijden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C4 Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.