Citroën Xsara Picasso: Start niet bij strenge vorst.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 Hdi

Afgelopen zaterdag liet mijn Picasse mij voor tweede maal staan. Deze keer was ook de koude nacht daar debet aan.

De eerste keer, dit was ook na een erg koude nacht, kreeg ik een foutmelding op het display dat ik de lamba sonde moest vervangen. Ik heb daarop de garage gebeld en die zijn bij mij thuis de computer komen uitlezen. Echter er viel niets uit te lezen om de doodeenvoudige reden dat er geen toegang tot krijgen was. De behulpzame monteur heeft daarop de accu los gegooid en hierna heeft het weer probleemloos gedaan tot afgelopen zaterdag.

Tijdens het starten val het op het op de kilometerteller veranderd van 0 naar --. De motor wordt voldoende rond gegooid maar aanslaan ho maar. Ik heb de auto de hele dag laten staan. Aan het einde van dag, de temperatuur was toen zo'n -1 to 0 graden heb ik de auto nogmaals gestart. De kilometerteller ging van 0 naar -- en daarna terug 0. Sleutel om en lopen.... Ra ra politiepet. Sindsdien is het niet meer koud geweest, en doet het dus weer gewoon...

Vandaan ben ik toch maar even naar de garage geweest. Men heeft de gloeispiralen gecontroleerd, maar daar was niets mee aan de hand.

Wie heeft zo iets ook al eens aan de hand gehad???

De auto loopt verder harstikke prima, helemaal geen klachten, alleen dit dus...

Elsaan

Geplaatst door Elsaan (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

tonny25 (0), 16 jaar geleden

Ik denk een van de verstuivers Heb ik ook gehad met C5

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.