Citroën Xsara: stationair toerental

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,8I 16v

Ik heb een vreemd probleem met mijn Xsara break 1.8I 16v bj 03-98
Als ik de koude motor start is er niets aan de hand hij loopt eerst een tijdje 1200 toeren en als hij warm is 800 toeren, dus prima niets aan de hand.
Zet ik de motor echter uit als hij warm is na een rit en start ik hem weer, schommelt het toerental tussen de 1500 en 3000 toeren rij ik dan weer een aantal kilometers tot hij weer volledig op bedrijfstemperatuur is zakt het toerental weer naar normale waarden van 800 toeren.
Ik heb het luchklephuis met stappenmotor al gereinigd maar dit hielp niets had ik ook niet verwacht omdat hij bij een koude start goed stationair loopt ook als hij dan op bedrijfstemperatuur is.
Ik verwachte dat de onderste temperatuursonde(Bitron modulator, volgens de vraagbaak) daarom heb ik deze ook ontkoppeld maar het probleem bleef hetzelfde, bij koude start en op bedrijfstemperatuur komen geen probleem als ik de warme motor echter opnieuw start ik het probleem terug.

Wie herkent dit probleem en weet de oplossing!!

Groet

chevieman

Geplaatst door chevieman (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

mecano ltd (0) PRO, 13 jaar geleden

Hello chevieman, haal de stappenmotor erweer uit, controleer of er ook axiale speling opzit, zo ja, vervang de stappenmotor, gezien de leeftijd zal mij het niet verbazen dat die defect is.

Cheers, Hans

chevieman (0), 13 jaar geleden

Dank voor je tip Hans, echter was het niet de oplossing, de stappenmotor had geen axiale speling.

Groet Gerrit

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.