Citroën C-Crosser: Stilvallen bij koude

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Vermogen (kw): 105

Mijn probleem is enkel als het snachts hard gevroren heeft, mijn auto start maar na enkele 100 meters valt hij weer uit en dit doet hij verschillende malen achtereen. Je merkt ook dat hik niet genoeg vermogen neemt, het voelt aan dat de motor niet genoeg of geen diesel krijgt. Eens het gedaan is met vriezen heeft mijn auto hier geen mast meer van. Weet iemand de oorzaak?

Branders

Geplaatst door Branders (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C-Crosser? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

Hallo Koen ,
Laat de auto eens uitlezen bij uw dealer .
Er zijn in de Citroén documentatie,s enkele bekende storingen hierover ,
één hiervan is een mogelijke update van de motor ECU .
Maar ook een niet juist werkende EGR klep of iets met de retourbrandstof van de verstuivers behoord tot een mogelijke oorzaak .

dobermann -dc (0), 6 jaar geleden

Kijk je mazoutfilter eens na vermoedelijk water in filter?

Hundoendat (0), 6 jaar geleden

Ik heb iets identieks gehad met mijn Grand C4 Picasso alleen had hij het euvel ook als het niet vroor. Ik heb toen de inhoud van een flesje injector cleaner (200ml) van fabrikaat STP bij de volle tank gevoegd en het euvel was na een km of 20 verholpen. Daarna nooit meer gehad. Wel heb ik ook nog het brandstoffilter vernieuwd.

Het probleem ontstaat vanwege het door de EU verplichte percentage biodiesel dat de leveranciers moeten toevoegen. Door de combinatie van condens in de tank (tijdens het tanken en temperatuurschommelingen) en de biodiesel vormt zich bacteriëngroei op de tankbodem die versneld het brandstoffilter en injectors doen verstoppen. Diverse fabrikanten hebben daarom die flesjes injector cleaner op de markt gebracht die het probleem (gedeeltelijk) oplossen. Niet alle auto's hebben problemen met die biodiesel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C-Crosser of stel zelf een nieuwe vraag.