Citroën Berlingo: storing elektronica

Bouwjaar: 2002

1 van de 4 uitgangen van mijn radio stoort (kraken/ruisen).
Dit storen is over nadat de auto een tijdje uit staat (radio heeft permanente voeding);
nadat het contact uit is gezet gaat na 1 min het display (met klok en km-stand) uit.
na 5 seconden hoor ik nog een relais schakelen (in de zekeringenkast) en dan is de storing over.
Wie weet wat voor een relais er dan schakelt?

Marcel6968

Geplaatst door Marcel6968 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefaan11093 (0) PRO, 18 jaar geleden

radio erzelf ingezet? berlingo 2 is voorzien van multiplex om zelf een radio te monteren moet je zelf voedingen leggen en aansluiten op de stekker de rest buiten de massa afknippen vd stekker en goed isoleren

kalejanus (0), 18 jaar geleden

of gewoon bij de dealer een tussen kasje kopen en tussen je radio en stekker van de auto monteren dat verelpt veel problemen en is makkelijk te doen

Marcel6968 (0), 18 jaar geleden

Radio heb ik zelf niet ingebouwd. Ik heb wel zelf de voeding veranderd (van contactslot naar permanent). Maar voor die tijd kraakte de luidspreker ook al. Maar ik begrijp dat het niet zo vreemd is en dat je niet moet zoeken naar wat er stoort, maar gewoon extra ontstoren. Bedankt voor de reactie.

Marcel6968 (0), 18 jaar geleden

Storing is over. Ik heb de draden van de elektrische antennesturing en van het mobiele telefoonnetwerk los gehaald (gebruik ik niet) en toen was de storing over (wat Stefaan bedoelde, denk ik).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.