Citroën C4 PICASSO: Storing emissiesysteem

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

Ik heb een probleem met mijn grand c4 picasso. 3 weken geleden gaf de auto ineens storing emissiesysteem en viel ook het vermogen weg. Bij uitlezen gaf hij een storing in een cilinder. De garage dacht dat het aan de bobine lag en heeft deze vervangen. Ze gaven het advies ook om een week op benzine te rijden om te kijken of het probleem zich voor deed en daarna op gas. De hele week op benzine geen enkel probleem. Daarna op gas overgeschakeld en vrij snel weer de storing en ook een duidelijke gaslucht te ruiken. 2 weken op benzine gerden tot de garage tijd had waarin geen problemen . Gisteren bij de garage en ze dachten het gevonden te hebben. Een niet goed werkende verdamperklep wat ook de reden kon zijn waarom we al heel lang hadden dat hij soms niet op gas wou overschakelen. Ze hebben er een gebruikte klep in gezet omdat een nieuwe besteld moest worden. Gisterenavond ging het goed maar vanochtend helaas weer de storing en gelijk ook een gaslucht. Garage gebeld en morgen zetten ze er alsnog een nieuwe verdamperklep in om uit te sluiten dat dat het probleem is maar verwacht niet dat het dat is. Maar wat kan het dan zijn ?

Zensan

Geplaatst door Zensan (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

MJS (0), 7 jaar geleden

Is ook bekend wat de storing precies was die de computer aangaf?
Ik zou in ieder geval ook de bougies vervangen, en die "klep" als die per cilinder is, eens uitwisselen met een andere cilinder en kijken of de storing dan "mee verhuisd".
(Denk dat die klep een gas injector is?)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C4 of stel zelf een nieuwe vraag.