Citroën C3 Pluriel: Storing koppelingactuator C3 Pluriel sensodrive

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Beste lezers,

Ik zit al een tijdje te stoeien met een C3 Pluriel met een sensodrive versnellingsbak. Auto blijft storing P1755 Clutch actuator fault: Incorrect position in relation to the reference value. Coherence.

De auto heb ik niet rijdend in bezit gekregen, na verdere inspectie bleek de gaffel voor de bediening van de koppeling is de versnellingsbak los te zitten. De koppeling die er in zit heeft 0km gedraaid, waarschijnlijk is ooit de koppeling vervangen daarna heeft de auto niet meer gereden. Ik heb een gebruikte actuator geprobeerd, hier dezelfde storing mee.
Er is daarna een nieuwe actuator gemonteerd, gaf tijdens inleren vd koppelingactuator de melding dat het inleren gereed was maar dat er wel fouten waren. Deze nieuwe koppelingactuator gedemonteerd in ontspannen positie (dacht ik), helaas tijdens losmaken van de actuator bleek deze toch nog op spanning te staan terwijl de koppeling niet bediend was. Nu staat de actuator in bediende positie, ik vrees dat deze actuator nu ook defect is.
Wie weet wat hier aan de hand kan zijn? Of hoe een betere diagnose te stellen?

autopremium

Geplaatst door autopremium (0) PRO , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

harry4203 (450) PRO, 10 jaar geleden

die koppelingsactuator kun je volgens mij gewoon weer monteren en inleren. is overigens wel speciaal gereedschap voor om de basisafstelling te bepalen. volgens mij zit ie met sleufgaten op de bak namelijk. heb een soortgelijk probleem gehad na het plaatsen van een imitatiekoppelingsset. was een peug 1007, maar is dacht ik zelfde constructie. toen opgelost met originele koppelingsset. wel inleren met een draaiende auto ernaast met startkabels eroverheen he!

autopremium (0) PRO, 10 jaar geleden

Bedankt voor je antwoord Harry
Dus het is mogelijk dat een imitatie koppelingset problemen geeft? Het zou kunnen zijn dat deze hier gemonteerd is. Wat is het probleem met de imitatiesetjes?
Het speciaal gereedschap heb ik niet gebruikt, de koppelingactuator heb ik gemonteerd tegen de hevel en vervolgens een paar mm ingedrukt. De citroendealer vertelde mijn dat ze het speciale gereedschap nooit gebruiken.

harry4203 (450) PRO, 10 jaar geleden

volgens mij is de koppelingsplaat een fractie dikker. ik monteer de actuator normaat gesproken weer op de afdruk van de oude boutjes. (zelfde plek dus)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.