Citroën C5: storing uitlaatgas

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0I 16V

Hallo,

vandaag een C5type2 Break Exclusief met LGP gekregen met storing. storingen uit gelezen,

P0170
P0171
P0172

olie is op peil, stekkers zien er goed uit. er zat wel een stekker van een injector van het LPG systeem niet fijn er op.


kan iemand mij de juiste kant op wijzen. dit blijven lastige dingen.

Renaultmonteurtje

Geplaatst door Renaultmonteurtje (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

garageburgwal (0) PRO, 15 jaar geleden

Ag installatie? Dan monteer ik altijd als eerste een nieuwe druksensor(gemodificeerd exemplaars op filter)

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

nee een vaag aftreksel van AG, klant had er over dat het was overgenomen ?

citroenmonteur (0) PRO, 15 jaar geleden

P0170 wil zegen dat de mm computer het mengsel niet goed kan krijgen (algemenen storing)

P0171 is ondergrens mengselregeling, het mengsel is dan te rijk, (gemeten door de voorste lambdasonde)en de computer verarmt het tot aan de maximale grens, dan slaat hij deze storing op.

P0172 is bovengrens mengselregeling, het mengsel is sdan te arm (voorste lambda) en de computer verrijkt het tot dat de maximale 'fuel-trim' is berekt (25%) en slaat dan 0172 op.

Je moet eerst uit zien te sluiten of deze storing uit de regeling van het lpg circuit komt. Maak LPG spanningsloos, wis de storingen en laat de klant 1 a 2 week rijden, mengselregelingstoring kan soms pas na 300 a 400 km terugkomen, omdat de comp langzaam uit zijn bereik loopt.
Zorg controleer sowieso het vacuum dit moet stationair met verlichting, airco en aanjager UIT, bij warme motor rond 360 mb zitten!!

aangezien het mengsel soms te arm en soms te rijk is lijkt het mij een slechte regeling van het lpg systeem (verdamper, vervuilde injectoren, of lpg druk,)

Komt de storing niet terug, dan heeft het met de regeling op lpg te maken, dit moet eigenlijk altijd stap 1 zijn.
suc6

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

ok bedankt. klant vandaag gesproken, ik had em maandag tegen half 5 gekregen, de klant maar opgebelt de LPG installatie zindt er pas onder sinds afgelopen woensdag morgen dus 1 week. das weer lekker, klant heeft hem 2de hand met complete onderhouds geschiedenis. zo ver hij kan nagaan en wij heeft hij dit niet eerder gehad. ik zal zeker je dingen na gaan. (helemaal geen tijd vandaag gelukkig staat de auto de rest van de week hier nog .


in elk geval alvast bedankt.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

auto naar de gasboer probleem lijkt daar toch te zitten ALS ik bericht krijg met de nadruk op ALS dan zet ik het hier neer.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

bericht gehad was iets mis met de verdamper... deze hebben ze vervangen. er zat trouwens een systeem in dat door AUDI veel wordt toegepast..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.