Citroën Xsara: Stroomprobleem bij Picasso

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Hallo,wij hebben een stroomprobleem met een picasso 1.8 16v.Op een gegeven moment gaat het dynamolampje
aan,de raw doen het niet meer,de electrische ramen doen het niet meer, de afstandsbediening doet het niet en
misschien nog meer electrische componenten.De dynamo is 4 maanden geleden vervangen,hoogst waarschijnlijk
met hetzelfde probleem,en nu speelt het het ineens weer op.We hebben de laadspanning in eerste instantie gemeten die niet goed was,maar laadde wel iets bij.We hebben de accu vervangen,wat geen resultaat had.Een
tijdje later werd de wagen gestart,en je raadt het,probleem was niet meer aanwezig.Heeft iemand zo'n"soortgelijk probleem meegemaakt?Graag reacties! Jos Smulders

Jansonius

Geplaatst door Jansonius (0) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

vtr123 (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo wim. is bij deze auto geen autoradio ingebouwd of carkit.als dat zo is niets aansluiten op aansluiting 2-3-4 van de iso stekker van de radio.gr vtr

Jansonius (0) PRO, 17 jaar geleden

Bij deze auto is alles orgineel.

D@NNy24 (0), 17 jaar geleden

Hi check de bsi en stekkers zoiezo even op watersporen en natuurlijk de zekeringen dit is trouwens ook de ecomodus die is ingeschakeld gaat niet weg tenzij hij een signaal van de dynamo krijgt dat hij oplaad.

succes ermee

maxuma (0) PRO, 17 jaar geleden

denk toch weer een dynamo of een doorgeslagen accu

Jansonius (0) PRO, 17 jaar geleden

Deze auto had met het warme weer een probleem met de kachelmotor en de airco. Bleek dit een probleem te zijn in de hoofdstroomkabel van het contactslot naar de zekeringskast. Weet iemand of dit wellicht ook de oorzaak is geweest van het "laad"probleem? Heb trouwens nog een Picasso gehad waarbij we deze kabel hebben moeten vernieuwen.
Wim.

jobro (0) PRO, 17 jaar geleden

de contactslot is een echte probleemmaker bij de picasso,heb er in korte tyd veel moeten vervangen.
het elektrische gedeelte is zwak.je kan er de raarste problemen mee krijgen.

stefaan11093 (0) PRO, 17 jaar geleden

elektrisch gedeelte van het contactslot kun je apart vervangen ,gaat heel goed en kost maar 25 euro . je moet er ook een relais tussenplaatsen ivm de kachel
groetjes

ignace (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo, ja die man heeft gelijk contactslot inwendig kapot door oververhitting (ampere's)

Jansonius (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo mensen,

Het probleem doet zich na 3-4 maanden weer een keer voor. Als de klant de auto wil openmaken werk de CV op afst.bediening niet meer. Hij maakt de auto dan met de sleutel open. De auto start en slaat aan en loopt prima, alleen de ECC, de electrische ramen, de remlichten, knipperlichten en nog andere electrische componenten doen het niet, en het accu lampje brandt! De klant besluit om er niet mee te rijden, belt de anwb. Echter, 15 min, later doet het probleem zich niet meer voor en is alles weer goed. 3 maanden geleden hebben we de stroomkabel met contactslotblokje al vernieuwd omdat alleen de ECC niet meer werkte. Dit was toen snel opgelost.

Na beraad met de dealer hebben we besloten om de software te updaten. Weet iemand of dit vaker de oplossing is voor dit soort problemen of iemand nog een andere tip?

Wim.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.