Citroën Xantia: Stuur Xantia V6 'zware punten' (stuurbekrachtigingspomp?)

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0 V6 24v Automaat

Zoals beschreven:

Het stuur van de auto lijkt een aantal 'dooie' punten te hebben: Het sturen gaat 'zwaarder' dan verwacht, en vooral bij lage snelheden manouvreren is het goed te voelen. Bij normaal rijden op provinciale wegen, rij je nog steeds met 1 vinger aan het stuur ( weinig bekrachtiging nodig ) maar zodra je langzamer rijd en gewone bochten neemt, merk je dat het stuur niet helemaal lekker mee doet.

Auto komt goed omhoog, niveau van de LHM is goed (auto in hoogste stand, paraplu'tje netjes tussen de oranje streepjes van het kijkglaasje) en veert & remt goed.

Als je bij stilstand stuurt, voel je duidelijk dat het licht-zwaar-licht-zwaar gaat, en je hoort 'geluid' veranderen van onder de kap. Ook als je dat doet met een verhoogd motortoerental, is het gevoel gelijk.
Auto staat op brede (ballon) winterbanden, maar staan gewoon op druk.

Het is een luxe limo: V6 24 klepper, met automaat :)
Is in onderhoud bij de merkdealer ( omgeving Wageningen )

Universele Garageman zegt: waarschijnlijk kruiskoppeling in stuurstang vast, waardoor stuur soepel/zwaar draait.
Dealermeneer zegt: pomp stuk = 1200,- incl 800 voor de nieuwe pomp

Mijn vragen:

Zit er een eigen stuurbekrachtigingspomp in? Ik dacht dat er maar 1 drukpomp in zat? Vering en remmen doen het gewoon goed, dus dan zal het de drukpomp toch niet zijn?

Wat is plausibel? Kruiskoppeling? of echt de pomp stuk?

Zijn er specialisten in de omgeving van Wageningen waar ik mij kan wenden? Heb niet zoveel vertrouwen (meer) in de analyse van de dealer; veel meer dan even aan het stuur draaien hebben ze nou ook weer niet gedaan, en de conclusie 1200,- is dan wel erg rauw.

J.Peters

Geplaatst door J.Peters (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xantia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

J.Peters (0), 14 jaar geleden

* toevoeging *

Belletje gedaan naar 'Renard' in Beneden Leeuwen, naar aanleiding van dit draadje: http://forum.xantiaclub.net/viewtopic.ph...

De directe reactie van de meneer aan de telefoon: Kruiskoppeling.
Ik ga ervanuit dat dit het probleem is, en dat het daarmee zal worden opgelost. Ik kan zonder afspraak langs komen, maar moet zelf nog wel even tijd vinden. Als ik er volgende week nog aan denk, zal ik hier melden of het euvel daadwerkelijk verholpen is!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xantia of stel zelf een nieuwe vraag.