Citroën C3: uitlaatgeluid C3 1100i

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1100

Vreemd !! Bij een C3 1100i was de einddemper om zeep (buis gesheurd vlakbij de pot). Om snel te zijn werd een nieuwe Bosal-uitlaat gemonteerd. De verbinding was perfect gasdicht. De eigenaar meldt echter dat de uitlaat een vreemd lawaai maakt. Bij nazicht blijkt er inderdaad iets mis. Het geluid stemt overeen met hetgeen je hoort als er iets los zit in de einddemper. Best wel 'sporty' tenzij je natuurlijk een stille uitlaat wil... Onder garantie komt er een nieuwe uitlaat, oppernieuw een Bosal die gasdicht gemonteerd wordt , dubbel en dik gecheckt !! Helaas maakt deze uitlaat hetzelfde vreemde geluid. Zou het kunnen dat dit een slechte productie was ?? Net daarom werd een derde uitlaat gemonteerd van 'Walker' , om een productieprobleem uit te kunnen sluiten ... maar ook nu knettert het wat in de uitlaat , alsof er iets los inligt , ... Er is geen andere pot (middendemper) dus enkel het katalysatortje , een starre buis en de einddemper. Wie weet wat er fout kan zijn ???

bartjecapri

Geplaatst door bartjecapri (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 11 jaar geleden

originele demper monteren, dan ben je er vanaf

andreas08 (0) PRO, 11 jaar geleden

de immitatie dempers produceren altijd meer geluid dan originale dempers

C.Jonker (0) PRO, 11 jaar geleden

Ook een bosal demper moet gewoon dempen, verschil zit hem vaak in iets andere contruktie en misschien wat eerder rammeltjes enz maar uit ervaring weet ik hoe er getest word bij Bosal en wat de eisen zijn en dus ligt het of aan contruktiefout van bosal of je ziet iets anders over het hoofd.
En idd monteer een origineel fabrikaat demper om dit uit te sluiten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.